Speltips Helsingborg – Elfsborg 21/4: Går åt rätt håll

Axel Sjödin Publicerat: 21 april 2022

Helsingborg tar emot Elfsborg på Olympia under torsdagskvällen i jakt på sina första poäng för säsongen.

Helsingborg - Elfsborg

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Trots att Helsingborg är nykomlingar upp i Allsvenskan så är det förvånansvärt få som tippat att de kommer att åka tillbaka ned i Superettan, vilket ofta är fallet med nya i försäsongstippningar. Helsingborg har dock kvalitet i truppen och är en större klubb än vad många andra lag från Superettan.

Inledningsvis så har det dock gått lite motigt och de har inlett säsongen med tre raka förluster. De föll mot Hammarby och premiären och därefter med uddamålet hemma mot Göteborg innan de förlorade mot Sirius senast.

Det har inte varit några enkla matcher hittills och Helsingborg har endast förlorat med uddamålet än så länge. Mot Hammarby så var de dock underlägsna och även Anthony van den Hurks första mål för säsongen hamnade i eget nät mot Sirius så borde Uppsalaklubben kunnat göra fler mål på alla de lägen de hade under matchen. Det blev dock matchens enda och Helsingborg fick återvända hem tomhänta.

Nu väntar ännu en väldigt tuff match mot ett Elfsborg som verkar ha kommit igång. Helsingborg hade som ambition att göra Olympia till sin hemmaborg återigen, men det är upp till bevis på torsdag.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Elfsborg har stegvis blivit bättre för varje match

Boråsarna startade säsongen lite chockartat med en förlust hemma mot ett defensivt skickligt Mjällby. Men Jimmy Thelins manskap hämtade sig snabbt då de fick med sig ett kryss borta mot Malmö i den efterföljande omgången och besegrade Värnamo med klara 4-1 senast.

Med fyra poäng efter tre matcher har de halkat efter lite i början, men Elfsborg är fortsatt ett starkt lag som många förväntar sig vara med och slåss i toppen i år. De är ofta underskattade bland fotbollsexperter, men har en tendens att prestera över förväntningarna precis som i fjol där de var med i guldstriden framåt slutet.

De är inte ett dugg sämre än förra säsongen och efter att ha skjutit in sig mot Värnamo så kliver de in som klara favoriter mot Helsingborg på Olympia under torsdagskvällen. Elfsborg har blivit stegvis bättre match för match och såg betydligt bättre ut senast än vad de gjorde under premiären mot Mjällby.

Det vi fick se från Helsingborg mot Sirius var inte särskilt förtroendeingivande medan Elfsborg verkar gå åt rätt håll. För 2.00 gånger pengarna hos Campobet så tycker jag mig se ett bra spelvärde på bortalaget här.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Elfsborg vinner
Odds: 2.00
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 19:00
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: