Speltips Helsingborg – Falkenberg 29/11: Ödesmatch

Martin Efvergren Publicerat: 27 november 2020

Jumbon mot nästjumbon med två matcher kvar att spela av Allsvenskan. Det kan nästan inte bli mer rafflande. Jag förväntar mig mer kamp än skönspel samt att det med stor sannolikhet kommer bli målsnålt.

Helsingborg – Falkenberg

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen.


Efter 28 spelade omgångar är Helsingborg sist i Allsvenskan med sina 22 poäng. Men de är bara en poäng bakom Falkenberg och två bakom Kalmar, vilket gör att vi har en dramatisk slutkamp av bottenstriden att se fram emot.

Till det här mötet kommer Olof Mellbergs manskap med fyra raka förluster. Senast föll man med 2-1 borta mot Elfsborg i en match där man vara ganska rejält tillbakatryckta i stora delar men där man ändå ett missat öppet mål från att knipa en poäng.

Man har spelat mer cyniskt i de senaste matcherna som alla varit resultatmässigt jämna. Inför Elfsborgsmatchen hade man förlorat en ödesmatch hemma mot IFK Göteborg med 1-0 och dessförinnan föll man med samma siffror i Skånederbyt mot Malmö.

För Falkenbergs del har det varit lite mer öppna spjäll i de senaste tre matcherna. Senast blev man bokstavligen straffade av IFK Norrköping då man föll med 4-1 efter att ha fått tre (inte helt givna) straffar mot sig mellan matchminut 22 och 34.

Inför den här matchen hade man förlorat hemma mot Elfsborg med 3-1 men dessförinnan hade man plockat sju poäng på tre matcher efter segrar mot Örebro och Djurgården samt ett kryss mot Kalmar.

Hämmande omständigheter

Ser man till de senaste fem matcherna så är Falkenbergs form bättre än Helsingborgs och man är alltså en poäng före i tabellen. Trots det är HIF favoriter enligt oddssättarna och det beror sannolikt till största del på att man har hemmaplansfördel.

Personligen finner jag dock ett spelvärde i bortalagets favör. Ett spel på X2 till 1.77 gånger pengarna känns klart intressant. Men att förutspå en segrare i den här matchen är förstås inte helt enkelt.

Av allt att döma lär det bli en batalj starkt präglad av de båda lagens utsatta läge. Det lär inte vara någon perfekt gräsmatta på Olympia och det lär inte bli så mycket till skönspel.

Säsongens första möte mellan de här lagen slutade 2-2 och de båda mötena förra säsongen slutade 1-1. Det här lär återigen bli jämt och det är de små marginalerna som det kommer att hänga på.

Helsingborg har stått upp och krigat väl i de senaste matcherna men man har inte haft det som krävs i de avgörande lägena. Man har också anpassat sitt spel mer efter omständigheterna än vad Falkenberg har gjort då senare mer har spelat hela säsongen med inställningen att de kommer att kriga i botten av tabellen. Det kan vara en fördel i det här läget.

På temat ödesmatcher eller ångestmöten så har Helsingborg nyligen mött IFK Göteborg. Den matchen slutade 0-1. Och Falkenberg mötte för tre omgångar sedan Kalmar. Den matchen slutade 0-0.

Jag är helt klart inne på att det här kommer att bli något liknande. Under 2.5 mål till dubbla insatsen är därför ett taget spel.

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål totalt
Odds: 2,00
Bolag: 888sport
Spelstopp: 14:30, söndag den 29/11
TV:  kanalfem logo
Stream:  dplay logo

Jämför odds: