Speltips Helsingborg – Häcken 19/10: För stor favorit

Spelbloggare Publicerat: 19 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Helsingborgs IF har chansen att äta ikapp på IFK Göteborg, men behöver ta poäng hemma mot BK Häcken i Allsvenskan den 19 oktober 2020.

  Rygga vårt speltips hos betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Häcken åker ned till Skåne på måndagskvällen i sin jakt på Malmö FF för att möta ett Helsingborg som desperat försöker hålla sig kvar i Allsvenskan.

Helsingborgs IF verkade ha stabiliserat säsongen något men har återigen två förluster i rad i bagaget när de tar emot göteborgslaget hemma på Olympia under måndagen. Det blir en tuff uppgift för skåningarna då de ställs mot serietvåan BK Häcken.

Lagets stora talang Armin Gigovic blev såld till ryska Rostov tidigare under veckan och är alltså inte med mot Häcken utan lämnar truppen direkt. Det är välbehövliga pengar för klubben men det är såklart ett avbräck. Andreas Granqvist, Marcus Olsson och Kalle Joelsson är även de borta på grund av skador, i övrigt är det inga avstängningar inför matchen.

Förra mötet mellan lagen slutade 1-0 till hemmalaget Häcken och var de gulsvartas första vinst för säsongen efter tre raka kryss. Det var ingen övertygande insats då från göteborgarna, och det återstår att se ifall de lyckas återupprepa bedriften och plocka med sig tre poäng hem till Hisingen även här.

BK Häcken har trots andraplatsen inför omgången en vinst på sina fyra senaste matcher. De lyckades studsa tillbaka mot Falkenberg efter den mycket tunga 0-3 förlusten mot Malmö borta och nu gäller det att lägga i en högre växel efter uppehållet om de ska ha någon chans att utmana om guldet fortfarande.

Ali Youssef är tillbaka efter skada, vilket är ett välkommet tillskott för getingarna. I övrigt är Alexander Faltsetas, Leo Bengtsson, Peter Abrahamsson och Jasse Tuominen borta inför mötet mot Helsingborg.

Helsingborgs IF ställt mot väggen

I och med att Falkenberg lyckades plocka tre poäng hemma mot Örebro under lördagen är det ett pressat Helsingborg som kliver ut på Olympia under morgondagen. Endast två poäng skiljer nu till de direkta nedflyttningsplatserna och det är inte mycket kvar av säsongen att spela.

Trots att Häcken är välförtjänta favoriter till segern så är det lättare sagt än gjort att åka till Helsingborg och plocka med sig tre pinnar utan vidare. Det är fortfarande dels den svaga inledningen på säsongen som spökar för skåningarnas del och man har trots allt plockat poäng i viktiga matcher på hemmaplan mot tufft motstånd under den senare halvan av säsongen.

Norrköping och Djurgården har fått åka tomhänta från Olympia och man lyckades nyligen sno med sig ett poäng borta från Hammarby.

Häcken som vanligtvis är starkast på hemmaplan där de är mästare på att behärska konstgräset ställs således inte alls inför någon lätt uppgift när de möter ett Helsingborg som kommer kämpa med näbbar och klor.

Det kan alltså med andra ord vara här som göteborgarnas gulddrömmar krossas på riktigt. Med det sagt spelar vi alltså dubbelchansen 1X för oddsen 2,10 hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos betsson – Få upp till 100 kr bonus!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: 1X
Odds: 2,10
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19:00, måndag 19 oktober 2020
TV:  dplay logo
Stream:  dplay logo

Jämför odds: