Speltips Helsingborg – Halmstad 11/12: Kvaldramatik

Martin Efvergren Publicerat: 10 december 2021

En plats i Allsvenskan, står på spel när Helsingborgs IF och Halmstads BK drabbar samman i den första av två kvalmatcher. Matchen spelas lördagen den 11 december 2021 med avspark kl 15:00.

Helsingborg – Halmstad

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Stämningen är sällan så ödesmättad som när det vankas kvalmatcher på leriga fotbollsplaner i december månad. Allt står på spel men förutsättningarna för att spela fotboll är oftast långt ifrån optimala.

Helsingborg var huvudfavoriter att vinna Superettan inför den här säsongen. På så vis har det inte blivit riktigt så bra som man hoppats på i HIF, men drömmen om Allsvenskan lever i alla fall fortfarande.

Tack vare bättre målskillnad än Norrby lyckades man knipa tredjeplatsen i Superettan. Detta efter att man spelat 2-2 i den sista avgörande matchen mot Västerås där man kvitterade på en tveksamt dömd straff i slutminuterna.

Halmstads BK hade däremot inga förväntningar på sig som nykomling i Allsvenskan. Med små resurser har kämpat väl genom hela säsongen men i slutändan var man för svaga offensivt sett för att kunna bli bättre än den 14:e plats man landade på.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målsnåla Halmstad

Knappt spelbara planer hör, som sagt, dessa kvalmöten till och ofta brukar det kunna gynna laget som kommer underifrån. I det här fallet är det nog snarare tvärtom då HBK är ett lag som inte har några problem att ta sig an en mer primitiv fotboll.

Halmstads målskillnad på 21-26 efter 30 matcher är smått osannolik. Framförallt i bemärkelsen att man släpper in så få mål men ändå tvingas kvala sig kvar. Deras 26 insläppta kan jämföras med Degerfors, som slutade precis ovanför i tabellen och släppte in 51 mål.

HBK:s stora problem är alltså den offensiva produktionen. Den har varit alldeles för skral men jag tror ändå att man står ganska väl rustade för att överleva den här kvalduellen. Till skillnad från Helsingborg har man haft en tydligare jämnhet i sina prestationer och deras spelsätt bör vara väl lämpat för den här typen av matcher.

Helsingborg har förstås sina kvaliteter och om deras spetsspelare Anthony van den Hurk (17 mål) och Wilhelm Loeper (12 assists) har en bra dag lär man kunna hota på hemmaplan. Samtidigt har Halmstad ett oerhört solitt försvar.

Det här lär bli en jämn och tuff kamp där små marginaler kommer avgöra. HBK kommer från två raka 0-0-matcher, senast på bortaplan mot Malmö FF och de är nog ganska nöjda med ett liknande resultat här.

Det har gjorts under 1.5 mål i Halmstads 5 senaste matcher och även den här matchen lär kunna bli målsnål. Mitt spel blir därför att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 1.70 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.70
Bolag: Betsson
Spelstopp: 15:00, lördag 11 december 2021
TV:  kanalnio logo
Stream:  Discovery+

Jämför odds: