Speltips Helsingborg – Hammarby 2/8: Svårbedömt

Simon Pålsson Publicerat: 1 augusti 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Hammarby kanske är på gång, och Helsingborgs IF är mer svårslagna nu. Vi rekar med odds och speltips inför söndagen den 2 augusti 2020.

  Rygga vårt speltips hos Unibet!
Annons. Nya kunder hos Unibet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det har inte varit den roligaste säsongen så här långt för huvudtränaren Olof Mellberg i HIF, som gick in i klubben i höstas med förhoppningen om att bygga om hela strukturen och sätta sin tydliga prägel på lagets sätt att spela.

Men så har inte riktigt blivit fallet hittills – och av olika anledningar har man snarare fått ställa om till att spela en annan typ av fotboll. Man kan rent av kalla det en mer defensivt utpräglad fotboll med fokus på stabilitet. Det var inte konstigt med tanke på hur extremt svaga man såg ut i inledningen av säsongen.

Nu möter Helsingborgs IF alltså svårspelade Hammarby på hemmaplan, ett lag som man faktiskt kunnat göra bra resultat mot ett par gånger. Förra säsongen vann HIF med 2-1 på hemmaplan, och gräsmatcherna är sällan en fördel för Bajen.

Men efter en skakig inledning såg man ut som förra säsongen igen i vinsten mot Örebro SK senast, och det lär ha gett lite positiv energi till laget. Det finns stor press på spelarna inför den här säsongen och det gäller nog att man steppar upp omgående innan det är för sent.

Frånfall i båda läger

Helsingborgs IF har haft en helt osannolik otur med skador under inledningen på säsongen, och det ser ut som att det kommer att fortgå ett tag. Men däremot ska man ha med sig att Mohammed Abubakari, Jakob Voelkerling Persson och Joseph Ceesay nu är redo att spela match igen.

Men man kommer inte kunna spela med bland annat Erik Figueroa och Andreas Granqvist, som under försäsongen var givna som mittbackar i laget. Det är ett avbräck, men också någonting man är vana vid.

I Hammarby är det relevant att förtydliga att Muamer Tankovic inte längre tillhör truppen då hans kontrakt har gått ut. Det gör också att lagets offensiv försämras något. Å andra sidan var han inte med i den senaste omgången då man vann.

X (oavgjort) spelas till 3,75 gånger såsen hos Unibet. Det har varit ett gångbart spel i HIF-matcherna nu på slutet. I fem av sex matcher har det suttit.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: X (oavgjort)
Odds: 3,75
Bolag: Unibet
Spelstopp: 14:30, söndag 2 augusti
TV:  dplay logo
Stream:  dplay logo