Speltips Helsingborg – Kalmar 9/9: Ångest

Simon Pålsson Publicerat: 6 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Helsingborgs IF och Kalmar FF är fast cementerade i bottenstriden av den allsvenska tabellen, och gör nu upp den 9 september 2020.

  Rygga vårt speltips hos ComeOn!
Annons. Nya kunder hos ComeOn. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det var egentligen tänkt att spelas en rad allsvenska matcher under onsdagen, men aningen märkligt nog valde förbundet att frångå bestämmelserna inför säsongen och i stället flytta flertalet matcher. Det gör att många lag nu hinner få tillbaka sina landslagsspelare till matcherna. I sig är det såklart en rimlig konsekvent.

Det här gäller dock inte mötet mellan Helsingborgs IF och Kalmar FF, som tidigt var bestämt att läggas i slutet av landslagsuppehållet, och som förhoppningsvis då inte skulle störa lagen särskilt mycket. Men det har det visat sig att det minsann kan göra.

Helsingborgs IF har Brandur Hendriksson som en av sina nyckelspelare, och han spelade så sent som i söndags match borta mot Andorra i UEFA Nations League. Rimligen hinner han hem, även om det är lite krångligare att resa nu i dessa tider. Det är dock inte helt optimalt att inte kunna ladda upp på ett bättre sätt.

Det kunde dock ha varit värre för Helsingborgs IF, om man dessutom hade fått undvara ytterbacken (eller snarare mittbacken i det här fallet) Martin Olsson. Han var tänkt att spela landslagsfotboll under uppehållet, men fick i samråd med Janne Andersson slänga in handduken i sista stund. Nu kan han fokusera helt på Helsingborgs IF och det här nyckelmötet.

I bortalaget Kalmar FF råder det stor osäkerhet kring Svante Ingelsson, som är en nyckelspelare och som troligen inte kan vara med då han spelar U21-landskamp så sent som på tisdagskvällen. Det känns inte rimligt att han ska kunna spela match igen dagen efter.

Helsingborgs IF är hetare nu

Helsingborgs IF har haft en riktig tung säsong och ligger fortsatt cementerade i bottenstriden, men kan med en vinst här klättra snabbt. Just framför i tabellen finns storklubbarna IFK Göteborg och AIK, som med tränarskiften har försökt få till en vändning.

Den vägen har inte Helsingborgs IF valt att gå, utan här är det Olof Mellberg som fortsatt håller i spakarna. I förra matchen valde han dock att formera om laget något, och inte minst spelar man nu ett 3-5-2 eller 5-3-2 i stället. Det har visat sig väsentligt bättre.

Känslan efter segermatchen mot Djurgården senast är att Helsingborgs IF verkligen är på gång, och även om Kalmar FF också sett försiktigt bättre ut i slutet av augusti är det en tung, tung, tung period som man måste summera det som. Det känns som att Helsingborgs IF är flera steg före inför den här matchen.

Därför kan vi inte se annat än att Helsingborgs IF faktiskt tar en trepoängare här.

Helsingborgs IF draw no bet spelas till 1,87 gånger smeten hos ComeOn. Det är ett lite säkrare spel, men visst lockar även den raka ettan till 2,60 gånger insatsen? Det blir dock inte vårt speltips just här.

Annons:
  Rygga spelet hos comeon – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: HIF draw no bet
Odds: 1,87
Bolag: ComeOn
Spelstopp: 19:00, onsdag 9 september 2020
TV:  dplay logo
Stream:  dplay logo

Jämför odds: