Speltips Helsingborg – Malmö 2/11: Skånederby

Simon Pålsson Publicerat: 2 november 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Efter helgens resultat är måndagens derby mellan HIF och MFF viktigare än någonsin. Nu möts lagen i Allsvenskan den 2 november 2020.

  Rygga vårt speltips hos Betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

18+ år Regler & villkor gäller Stödlinjen

Det här har varit en väldigt speciell säsong i den allsvenska fotbollen och det är uppenbart att det inte riktigt har blivit som de allra flesta hade tänkt sig, eller hoppats på när 2020 såg dagens ljus för tiotalet månader sedan.

Men nu är det som det är och förutsättningarna är trots allt likadana för samtliga lag, något som gör det rättvist ur ett sportsligt hänseende. Det kan man egentligen inte ta och klaga alldeles för mycket på, om ni frågar mig.

Men ett lag som har hamnat lite i kläm är Helsingborgs IF, som 25 spelade matcher in i säsongen låg på kvalplats, men som efter helgens resultat till och med är på nedflyttningsplats. Detta sedan Falkenbergs FF vunnit sin match hemma mot Djurgården och klättrat förbi i tabellen.

Som om det vore nog med det har Kalmar FF också knappat in med ytterligare en poäng och ligger nu bara en poäng bakom HIF i den allsvenska tabellen. Å andra sidan förlorade IFK Göteborg igen, varpå det på allvar är fyra lag inblandade i bottenstriden, och kanske fem om vi räknar med Varbergs BoIS.

Men bara ett av dessa fyra lag, som jag primärt väljer att fokusera på, kommer att kunna säkra nytt allsvenskt kontrakt direkt. Det gör att matcherna som återstår blir oerhört viktiga och intressanta för bottenlagen.

MFF går för guldet

SM-guld ännu en gång. Just nu ser det ut som att Malmö FF är på väg att ta guld nummer 21 i ordningen, om man bara håller ut. Faktum är att man med en vinst i dag mot Helsingborgs IF kan ta sig upp på ett sådant avstånd ner till jagande lag att man kan avgöra redan i nästa omgång mot IK Sirius. Nu ska väl ingenting kunna stoppa laget?

Jon Dahl Tomasson har aviserat att han kommer spela vidare med sitt starkaste lag tills det att guldet är säkrat. Det är inga vidare bra nyheter för HIF. Inför den här matchen saknar man egentligen bara målvakten Johan Dahlin, som i förra veckan genomgick en operation och nu missar resten av säsongen.

Helsingborgs IF får klara sig utan nyckelspelaren Kebba Ceesay som är avstängd, samtidigt som Andreas Granqvist såklart inte är spelklar än. Däremot har Martin Olsson och Anders Lindegaard, de två enda spelarna som jag tror hade gått in i en MFF-elva just den här kvällen, kommit tillbaka och väntas starta måndagens derby.

I mina ögon är det dock klasskillnad alldeles oavsett och ett rakt spel på Malmö FF blir utan tvekan måndagens speltips.

Malmö FF vinner spelas till 1,42 gånger insatsen hos Betsson.

Helsingborgs IF - Malmö FF

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Jämför odds: