Speltips Helsingborg – Norrköping 9/5: På uppgång

Martin Efvergren Publicerat: 9 maj 2022

Nykomlingen Helsingborgs IF tar emot ett IFK Norrköping på uppgång i Allsvenskan. Matchen spelas måndagen den 9 maj 2022 med avspark kl 19.00.

Helsingborg – Norrköping

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Helsingborgs IF fick inte någon lysande start i sin återkomst till Allsvenskan. Man förlorade de tre inledande matcherna mot Hammarby, IFK Göteborg och Sirius, men därefter har det ändå sett bättre ut.

I den fjärde omgången besegrade Helsingborg Elfsborg hemma och man har tagit fem poäng på de fyra senaste matcherna. Nu kommer man emellertid från två matcher där man har tappat ledningen. Förra söndagen vände Mjällby 0-1 till seger efter ett sent avgörande 2-1-mål och i torsdags släppte man in 2-2 på tilläggstid borta mot Djurgården.

Insatsen mot DIF var dock ett steg i rätt riktning för Helsingborg. I synnerhet var det ett steg i rätt riktning för nyckelspelaren Taha Ali som gav laget ledningen med 2-0 tack vare hans två mål i matchens inledning.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Offensiv spets saknas ej

Precis som Helsingborg så inledde IFK Norrköping säsongen med tre raka förluster. Man förlorade då bortaplan mot både AIK och Djurgården, men den stora plumpen var premiärtorsken mot Varberg.

Sedan dess har Rikard Norling skruvat på en del taktiska bitar, vilket gjort laget mindre sårbara bakåt. Det har lett till att man har tagit två raka segrar. I den näst senaste omgången kämpade man sig till tre poäng borta mot Kalmar och måndags vann man mer välförtjänt med 2-0 hemma mot IFK Värnamo.

Vi har alltså att göra med två lag som inledde säsongen svagt men som nu ser ut att vara på rätt väg. IFK Norrköping gäller som favoriter hos spelbolagen då ett spel på bortalaget ger omkring dubbla insatsen tillbaka.

Men Helsingborg har tagit fyra poäng på hemmaplan i sina två senaste där man ställts mot Elfsborg och Häcken. I torsdag var man mycket nära att ro hem alla poäng på bortaplan mot Djurgården. Trots en tung avslutning tror jag ändå att den insatsen stärkte självförtroendet.

IFK Norrköping är rättmätiga favoriter men Helsingborg har intressant offensiv spets i spelare som Taha Ali och Armin Gigovic. Båda lagen har gjort mål i Helsingborgs tre senaste matcher och detsamma gäller i tre av Pekings fyra senaste matcher. Jag tror på en relativt öppen matchbild och mitt spel blir att båda lagen gör mål till 1.80 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.80
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19:00, måndag 9 maj 2022
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: