Speltips IFK Göteborg – AIK 19/4: Stormöte

Simon Pålsson Publicerat: 19 april 2021

Marek Hamsik är tillbaka i matchtruppen när IFK Göteborg spelar hemma mot AIK i den allsvenska hemmapremiären den 19 april 2021.

IFK Göteborg - AIK

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är speciella tider i den allsvenska fotbollen, med tanke på att vi är precis i inledningen av säsongen och det sakta men säkert ska sätta sig på flera håll och kanter.

Malmö FF har gjort vad som förväntats av laget och tagit två raka vinster i de inledande omgångarna, medan Djurgårdens IF har gjort samma sak. I mina ögon är det uppenbart att det är mellan dessa båda lag som guldstriden kommer att stå.

Inför säsongen nämndes IFK Göteborg annars som en outsider, men deras misslyckande i premiären borta mot Örebro SK gör att man inte direkt är skrämd av deras förmåga. 0-0 i den premiärmatchen gör att man redan nu har halkat efter.

Det var också en dyrköpt vinst där man fick Simon Thern skadad, varpå man nu har en lång lista med spelare som inte kan spela. Allra värst är det såklart att Carl Johansson inte är redo, den viktige mittbacken som värvades inför säsongen. Däremot ska man ha med sig att Marek Hamsik nu sägs vara redo för att sitta åtminstone på bänken.

Om vi ska tro rapporteringen från Fotboll Sthlm inför matchen är det tänkt att Marek Hamsik ska hoppa in. Han har varit vadskadad ett bra tag och är nog inte redo för 90 minuter men han bör vara redo att göra ett inhopp och bistå med sin stjärnglans då. Det är givet att det gör IFK Göteborg till ett bättre lag.

Odds i Allsvenskan

IFK Göteborg tappade alltså poäng direkt i premiären, men för AIK var det en klart starkare första omgång i den allsvenska fotbollen. Man vann hemma mot nykomlingen Degerfors IF efter en stark insats och efteråt har det varit karnevalstämning i Solna.

Det har varit många som har tippat AIK runt mitten av tabellen, med tanke på de senaste säsongerna, som har varit svaga rakt igenom. Men det är annat ljud kring AIK direkt efter premiärvinsten.

Personligen tycker jag att det är lite väl tidigt att höja AIK redan i det här skedet, med tanke på att det var en enda match. Nu ska man spela på bortaplan, mot ett klart svårare lag, och dessutom i ett aktat rivalmöte. Det här är mer av ett eldprov.

En viktig parameter inför matchen är att den ska spelas på Ullevi. Alltså inte Gamla Ullevi, utan Nya Ullevi. Det vill säga den äldre arenan. Den stora arenan. Detta för att man ska spara på underlaget på den ordinarie arenan under vårsäsongen.

Under 2,5 mål spelas till 1,68 gånger såsen hos Betsafe. Det luktar en tight historia.

  Rygga spelet hos betsafe – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,68
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 19:00, måndag 19 april 2021
TV:  dplay logo
Stream:  dplay logo

Jämför odds: