Speltips IFK Göteborg – Degerfors 26/4: Marek Hamsik

Simon Pålsson Publicerat: 26 april 2021

Marek Hamsik kan starta måndagens möte mellan IFK Göteborg och Degerfors IF i den allsvenska fotbollen. Vi rekar med odds.

IFK Göteborg - Degerfors IF

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det har handlat väldigt mycket om den slovakiske landslagsmittfältaren Marek Hamsik för IFK Göteborg under inledningen på den här säsongen och i den senaste omgången fick han så äntligen göra sina första minuter när han hoppade in hemma mot AIK.

Det var för övrigt en väldigt bra match för IFK Göteborg, som i för sig inte var spelmässigt överlägsna, men som med två snabba mål i den första halvleken dödade tillställningen och såg till att få med sig tre poäng i hemmapremiären.

Med tanke på att man spelade 0-0 borta mot Örebro SK i den första matchen var det utan tvekan en väldigt välbehövlig vinst för IFK Göteborg, som har stora förväntningar på sig inför den här säsongen.

Nu spelar man hemma mot nykomlingen Degerfors IF, som inte har inlett säsongen särskilt bra, och en spelare som hamnar i fokus här är anfallaren Victor Edvardsen, som har en stark relation till klubben IFK Göteborg.

Det återstår att se om han kan göra någon nytta på Nya Ullevi, där matchen spelas, eftersom gräsmattan på Gamla Ullevi ska sparas fram till sommaren. Men kom ihåg att IFK Göteborg spelade mot AIK på samma arena, alltså den stora Ullevi, och vann den matchen bekvämt.

IFK Göteborg är favoriter

I mina ögon känns det som att många överskattar IFK Göteborg lite väl tidigt här och vinsten mot AIK handlade minst lika mycket om att motståndet var direkt undermåligt i den matchen.

Men å andra sidan spelar IFK Göteborg nu mot ett Degerfors IF som hittills har bevisat med all önskvärd tydlighet att man är det sämsta laget i hela Allsvenskan den här säsongen.

Degerfors IF har två raka förluster, borta mot AIK och Kalmar FF, efter riktigt svaga prestationer i båda matcherna. Inget gjort mål framåt, inget spel som värmer, och en defensiv som ser alldeles för enkel ut att penetrera.

IFK Göteborg är favoriter, men till odds runt 1,75 gånger pengarna är man inte helt övertygad på förhand här. Känslan är snarare att Degerfors IF försöker återgå till att hålla nere siffrorna. Det måste vara steg ett med tanke på hur inledningsmatcherna har sett ut för deras del.

Under 2,5 mål spelas till 1,95 gånger såsen hos Unibet – som försöker ha flest odds på Allsvenskan då man är huvudsponsor!

  Rygga spelet hos unibet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,95
Bolag: Unibet
Spelstopp: 18:30, måndag 26 april 2021
TV:  dplay logo
Stream:  dplay logo

Jämför odds: