Speltips IFK Göteborg – Degerfors 4/5: Kan resa sig

Axel Sjödin Publicerat: 4 maj 2023

IFK Göteborg siktar på att bättra på sin magra poängskörd mot Degerfors under torsdagskvällen.

IFK Göteborg - Degerfors

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det har varit en oerhört tung säsongsöppning för Göteborg, vilket ingen lär ha missat vid det här laget, men det såg i alla fall bättre ut i den senaste omgången och nu har de kanske något förnyat hopp om att kunna ta tre poäng hemma på torsdag. Att de lyckas plocka sitt första poäng och samtidigt värva Ola Larsson som teknisk direktör gör att det hittills ändå har varit en positiv vecka för första gången på länge för klubbens del.

Det Blåvitt som klev ut på Gamla Ullevi i kamratmötet i måndags var ett annat än det vi har fått se hittills under säsongen. De har, med publiken i ryggen, visat upp kampvilja tidigare, men offensiven har sett planlös och chansartad ut. Det gjorde den inte alls i samma utsträckning mot Norrköping. Blåvitt lyckades få in ett tidigt förlösande mål – det första för säsongen – och även om Peking kvitterade tjugo minuter senare så var det Blåvitt som styrde mycket av matchen och hade de vassaste målchanserna.

Att de trots allt fick nöja sig med ett kryss är väl talande för hur deras säsong har gått hittills, men poängen mot Peking lär vara ett viktigt första steg i att komma tillbaka och börja klättra från botten. De saknar fortfarande skärpan framför mål, men de har nu något att fortsätta bygga utifrån.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Degerfors tar poängen på Stora Valla

Degerfors har öppnat ungefär som förväntat, men det är hemma på Stora Valla som poängen har kasserats in hittills. På resande fot väntar de fortfarande på sin första poäng och de är nederlagstippade när de gästar tabelljumbon IFK Göteborg nu på torsdag.

I den senaste omgången stod de för en tung skalp då Djurgården besegrades hemma med 2-1. Stockholmarna hade en rad chanser att ta ledningen vid ställning 1-1, men Degerfors skulle lyckas hålla undan och trycka dit ett 2-1-mål genom en styrning tillslut. De visar fortsatt att de är vassa i omställningarna det var nog viktigt för dem att Dijan Vukojevic fick pricka dit säsongens första mål i en snabb kontring senast – han kommer att spela en central roll i deras offensiv under säsongen och att han får det att lossna kan ge många poäng.

De lär få gott om chanser till omställningar även på Gamla Ullevi, men IFK Göteborg såg i alla fall något defensivt tryggare ut senast när Sebastian Hausner var borta och Johan Bångsbo fick en stabil mittbackskollega i form av Gustav Svensson som klev ned i planen.

Vi spelar på att Blåvitt åtminstone tar sin andra poäng då vi kombinerar dubbelchansen med ett spel på under 3,5 mål. Jag har svårt att se att det blir någon målfest på Gamla Ullevi och för 1.75 gånger pengarna hos Betinia finns det ett ganska bra spelvärde i det här kombinationsspelet.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans 1X & under 3,5 mål
Odds: 1.75
Bolag: Betinia
Spelstopp: 19:00, torsdag 4 maj
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+