Speltips IFK Göteborg – Djurgården 12/7: Rakt spel

Spelbloggare Publicerat: 12 juli 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Kniven är hårt pressad mot strupen för Hammarby, vars formdipp blir allt värre – och nu ställs de mot utropstecknet Sirius. Det blir knappast en walk in the park…

  Rygga vårt speltips hos coolbet!

Annons. Nya kunder hos Coolbet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Trötta ben och huvuden talar starkt emot IFK Göteborg när de under söndagskvällen tar emot floppen tillika mästaren Djurgården på Gamla Ullevi – och här tror vi att stockholmarna får lite av en revansch.

Att spelschemat under spelåret 2020 i Allsvenskan skulle vara tätt, det visste vi redan om, men lika svårt kan det vara att hantera. Se bara på IFK Göteborg, som så sent som under torsdagen spelade 120 minuters fotboll i semifinalen av Svenska Cupen – borta mot Elfsborg, och där man till slut vann under efter förlängning. Den tredje matchen på sex dagar, med denna, väntar nu.

Då är frågan: hur ska Blåvitt orka med det här? Utöver det faktum att truppen är rätt tunn redan från start, har de ett flertal avbräck och det på bland andra Robin Söder samt Kristopher Da Graca. Hur ska tempot hållas uppe och vilka spelare kommer behöva vila och klarar inte 90 minuter här på Gamla Ullevi?

Annars har Blåvitt blandat friskt under spelåret. Cupsuccén, där final senare väntar mot Malmö FF, är bara att höja på hatten för. Men i de allsvenska matcherna har de ofta hamnat snett i matcherna, utan att resultaten för den delen varit fullt katastrofala.

Ett större fiasko är Djurgården, förvisso bara poängen bakom – men med skillnaden att kravbilden är desto större i egenskap av regerande mästare. Sex matcher; två vunna, ett kryss och tre förluster. Senast tappades 2-0 in till 2-2 hemma mot ett innan likblekt Helsingborg. Har inte råd att tappa mer, stockholmarna…

Toppchans för DIF att studsa tillbaka

En bortamatch på Gamla Ullevi, det är förstås inte den enklaste av uppgifter och med hänsyn till hur tuff seriestart Djurgården fått kan det ta emot att lämna förtroendet i deras händer inför matchen.

Men i rådande situation och till rådande odds, visst ser de ändå spelbara ut?
I grund och botten är Djurgården ett bättre fotbollslag än IFK Göteborg och snart borde vindarna vända. Fastän de redan hamnat på efterkälken, ska de vara med och fajtas om platserna ut i Europa. Det tvekar vi inte en sekund över.

Och nu möter man, helt utvilade, ett IFK Göteborg som sett allt tröttare och slitet ut de senaste matcherna och nu har de fått kort vila från en mycket tuff 120-minutershistoria. Addera skadeproblemen på det. På sin höjd halvdana prestationer.

Den raka tvåan finns till oddset 2,42 hos Coolbet och däri finns absolut spelvärde.

Annons:
  Rygga spelet hos coolbet – Få 100 kr i välkomstbonus!
Annons. Nya kunder hos Coolbet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Djurgården vinner, rak tvåä
Odds: 2,42
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 17:30, söndag 12/7
TV:  dplay logo
Stream:  dplay logo