Speltips IFK Göteborg – Djurgården 13/8: Livsviktiga poäng

Axel Sjödin Publicerat: 12 augusti 2023

Med kniven mot strupen behöver Blåvitt börja plocka poäng, men det lär inte bli lätt när Djurgården gästar Gamla Ullevi.

IFK Göteborg - Djurgården

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Det märktes hur förlösande segern mot Kalmar måste ha varit för ett lag som IFK Göteborg, som har gått igenom en väldigt tung säsong såhär långt. Där och då tändes hoppets låga, men den släcktes lika snabbt igen efter den förra omgångens förlust i kamratmötet mot Norrköping. Blåvitt är illa ute på riktigt nu, och snart finns det inte matcher kvar där de har råd att gå tomhänta från.

Återigen såg vi samma mönster mot Norrköping där Blåvitt såg bra ut under den första halvtimmen och skapade ett par vassa målchanser, men därefter blev det snabbt pannkaka av det hela. Den intensiva pressen som fungerade så bra mot Kalmar var inte alls lika effektiv senast och matchen kändes över redan efter första halvlek då Traustason fick in sitt andra mål för kvällen.

Göteborg är nu tillbaka på ruta ett och det känns långt ifrån självklart hur Jens Askou ska kunna vända detta ifall han inte gör något drastiskt. Det var nu när Sebastian Ohlsson och Emil Salomonsson kom tillbaka som de skulle höja sig, men efter ännu en plattmatch så lär hotet om superettan väga ännu tyngre på spelarnas axlar.

Det går knappt att understryka vikten av bortamötet mot Degerfors i nästa omgång nog, men först och främst är det fokus på att försöka få med sig något från helgens match.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Djurgården behöver studsa tillbaka

Även om det inte ens går att jämföra så är Djurgården också inne i en lite tuff period för tillfället då de har åkt på ett tidigt uttåg ur Europa samtidigt som det inte har sett särskilt bra ut i deras två senaste ligamatcher. De har åtminstone fått vila i en och en halv vecka efter det snöpliga uttåget mot Luzern, där de hade gott om chanser att kvittera dubbelmötet och ta det till förlängning.

Även om det har gått någorlunda bra i allsvenskan så blev det tydligt ute i Europa att de saknar lite spets jämfört med fjolårets upplaga av Djurgården. Kim och Tolle har inte riktigt fått till offensiven, med flera spelare som inte levt upp till förväntningarna. Musa Gurbanli är det senaste namnet på listan som inte riktigt lyckas få till det framför mål, och Joel Asoro – den enda anfallaren som faktiskt levererar i nuläget – ryktas bort från klubben.

Det kommer att bli svårt att bryta sig in i topp tre i år förmodligen, men de bör i alla fall ha goda chanser att ta tre poäng mot Blåvitt på söndag. Bortaspelet har inte alls varit bra i år, men två raka bortasegrar i ligan är i alla fall ett positivt trendbrott. Med ett Blåvitt som kämpar för dess överlevnad lär det i alla fall bli mycket kamp och jag tror på en målsnål tillställning på Gamla Ullevi. För 1.81 gånger pengarna hos Coolbet lutar jag därmed mot underspelet, men en rak tvåa är också gångbar för strax över två gånger pengarna.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.81
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 15:00, söndag 13 augusti
TV:  kanalfem logo
Stream:  cmoresport logoDiscovery+