Speltips IFK Göteborg – GIF Sundsvall 28/5: Pressade lag

Martin Efvergren Publicerat: 28 maj 2022

Ett formsvagt IFK Göteborg gästas av GIF Sundsvall i den tionde omgången av Allsvenskan. Matchen spelas lördagen den 28 maj 2022 med avspark kl 15:00.

IFK Göteborg – GIF Sundsvall

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

IFK Göteborg fick den start på Allsvenskan som klubben, laget och Mikael Stahre verkligen behövde. Man vann de tre inledande matcherna och stod på tio poäng efter fyra omgångar. Därefter har man bara tagit en poäng på de fem senaste matcherna och återigen knakar det i fogarna på Kamratgården.

Tobias Sana-gate är ett tecken på att allt inte är harmoniskt och sättet det har kommit ut på medierna har förstås inte haft någon positiv inverkan på laget. Man kommer nu från en 3-1-förlust mot rivalerna Elfsborg som var fullt rättvist och i de två senaste hemmamatcherna har det heller inte sett speciellt bra ut.

När man nu tar emot GIF Sundsvall är Blåvitt pressade att vinna. Med sina elva poäng är man just nu inte i bottenskiktet, men det är inte långt bort om trenden inte vänder.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett kompakt GIF Sundsvall

Nykomlingen GIF Sundsvall har en motig säsongsinledning bakom sig, men kommer nu från en oerhört viktig trepoängare. Efter fyra raka förluster lyckades man ta sig samman och prestera i hemmamötet mot Mjällby i måndags. Äntligen lyckades man också hålla tätt bakåt i en seger som skrevs till 2-0.

Det var ett pressat lag och en pressad tränare i Henrik Åhnstrand som klarade att resa sig på nio. Det var inte bara det faktum att man hade förlorat fyra raka matcher utan också sättet man gjort det på. I den senaste hemmamatchen mot Degerfors hade man fallit igenom totalt mot slutet och därefter släppte man in fem mål mot Norrköping.

Segern mot Mjällby gör att Giffarna står på sex poäng efter nio matcher. Därmed innehar man en 14:e plats i tabellen.

För Åhnstrands manskap var det blåställ på och ett 4-4-2 som gällde senast och man lär komma med samma ingång till den här matchen. För IFK Göteborgs del har den modellen gällt hela säsongen och jag har svårt att se att man kommer kunna bjuda på så mycket annat här.

Blåvitt är pressade och man måste visa sin hemmapublik att man kan både styra och vinna den här typen av matcher. Man misslyckades med det mot Varberg och jag tror att Giffarna kommer försöka vara lika kompakta bakåt.

IFK Göteborg bör kunna vinna den här matchen på ren individuell kvalitet, men framförallt finner jag anledning att tro på en tät tillställning. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 2.00 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 2.00
Bolag: Betsson
Spelstopp: 15:00, lördag 28 maj 2022
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: