Speltips IFK Göteborg – Häcken 23/11: 3,40-oddsare i derbyt

Spelbloggare Publicerat: 23 november 2020

Vi riktar strålkastarljuset mot Västkusten och derbyt IFK Göteborg och BK Häcken emellan. Spelplanen är Gamla Ullevi och därifrån tar vi på Spelbloggare.se ställning med en högoddsare till speltips.

IFK Göteborg - BK Häcken

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen


En ödesvinst senast mot bottenkonkurrenten Helsingborg innebär att IFK Göteborg, samt för deras del övriga positiva resultat i Allsvenskan, betyder att klassikerklubben kan ta ett jättekliv mot det nya kontraktet i kvällens Göteborgsderby.

På kvalplatsen är Kalmar FF, med en match mer spelad, en trea bakom och bakom dem, ytterligare en pinnes skillnad, står Falkenberg – om än med lika många matcher spelade. Därför kommer också ögonen riktas mot IFK Norrköping – Falkenberg ikväll. En match som faktiskt också har lika stor betydelse för BK Häcken.

Gästerna jagar en plats ut i Europa och efter att numera tredjeplacerade Djurgården vunnit under gårdagen, har man pinnen upp till dem och en match mindre spelad. Alltså denna. Extremt mycket som står på spel, förutom bara hedern och äran.

Häckens säsong har varit fin och när Östersunds FK städades undan med 2-1 senast bröt man en lite längre segerfri svit – och nu kommer de till spel i detta derby med blodsmak i munnen. Vad skulle inte passa bättre än att ta ett superkliv mot Europa och samtidigt besegra sina stora rivaler?

Hård kamp i derbyt

Man kan enkelt slå fast att det är andra bullar under Roland Nilsson, kontra hur det var med Poya Asbaghi, för IFK Göteborg. Enklare, mer riskminimerande fotboll. Resultaten har inte varit de bästa, men den hållna nollan och trean senast bådar gott. 

Precis så kan vi räkna med att det blir ikväll, mot ett så pass kompetent fotbollslag som Häcken faktiskt är; defensiv approach, lågt liggande i positionerna och hellre ta det säkra före det osäkra. En poäng i rådande bottenstrid skulle sitta mycket bra. 

Samtidigt är bortalaget inte i toppform. Maskineriet har hackat. Relativt stabilt fortfarande, men inte sprudlande. Kan få det tufft med ett hårt arbetande IFK, dessutom i ett derby som detta?

Delad poäng, det raka krysset, smakar bra till oddset 3,40 hos Betsson.

Speltips:

Speltips: Oavgjort, rakt kryss
Odds: 3,40
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19:00
TV: 
Stream:  dplay logo

Jämför odds: