Speltips IFK Göteborg – Häcken 27/8: Göteborgsderby

Axel Sjödin Publicerat: 27 augusti 2023

På söndag väntar ett Göteborgsderby mellan IFK Göteborg och Häcken, som är viktigt i båda ändarna av tabellen.

IFK Göteborg - Häcken

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

För första gången på hela säsongen är vi inne i en period där det går bra för båda dessa lag. Häcken har börjat närma sig serieledande Elfsborg på allvar, samtidigt som deras äventyr i Europa fortsätter, och IFK Göteborg har genom ett par imponerande segrar lyckats närma sig säker mark.

På de fyra senaste matcherna har Blåvitt nu tre segrar, och de två senaste kom genom sena vändningar i andra halvlek. Det är ett anmärkningsvärt trendbrott jämfört med det Blåvitt som var helt borträknade efter första halvtimmen under säsongens första hälft. Det är dessutom klubbikonen Marcus Berg som har fått kliva fram och fullborda båda dessa vändningar, och avgjorde dessutom genom att nicka bort en boll på mållinjen på tilläggstid mot Degerfors.

IFK Göteborg har fortsatt en hel del problem att jobba med, men de börjar så sakteligen få pusselbitarna på plats och då har resultaten börjat komma. Sättet de lyckats vända matcherna på lär säkerligen också stärka dem rejält inför en match som den här, och då hotet om superettan inte riktigt känns lika överväldigande längre kan de få lite mer arbetsro.

Sebastian Hausner utgick skadad senast, och Sebastian Ohlsson är återigen skadad, men de kommer i alla fall få tillbaka Adam Carlén från avstängning inför derbyt.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Häcken är väldigt effektiva framåt

Häcken har vunnit fyra av deras fem senaste matcher i ligaspelet, men bortsett från insatsen mot Elfsborg kan man trots allt inte påstå att spelet har varit särskilt imponerande. Det har ofta varit knappa marginaler som gjort att de kommit undan med tre poäng, vilket förvisso kan vara en styrka i sig.

I Europa har det sett bättre ut, inte minst mot Zalgiris, men de spelade senast i torsdags hemma mot Aberdeen där de tappade 2-0 till 2-2 sent. Det lär ha känts som en förlust, och de har inte haft många dagar på sig att smälta det resultatet innan det nu är dags för derby. Returen i Skottland på torsdag lär dock vara i mångas tankar, och det ska bli intressant att se hur det påverkar söndagens match.

Tidigare i veckan lämnade Kristoffer Lund för Palermo, men trots försäljningarna som har gjorts i sommar så är Häcken ett väldigt slagkraftigt lag och är klart vassare än Blåvitt. Men förutsättningarna ser väldigt annorlunda ut i jämförelse med motsvarande möte i fjol där Häcken säkrade guldet efter en 4-0-seger på Gamla Ullevi.

Blåvitt kan nog hota om poäng, men oddsen känns lite låga för att spela mot Häcken här. Istället spelar vi på att Häcken gör över 1,5 mål för 1.84 gånger pengarna hos Coolbet, vilket har suttit i samtliga av Häckens sju senaste matcher, med Europaspel inräknat.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Häcken gör över 1,5 mål
Odds: 1.84
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 17:30, söndag 27 augusti
TV: 
Stream:  TV4 Play, Discovery+