Speltips IFK Göteborg – Halmstad 12/9: Viktigt möte på nedre halvan

Axel Sjödin Publicerat: 12 september 2021

Blåvitt välkomnar Halmstad upp till Göteborg för söndagens sista allsvenska match.

IFK Göteborg - Halmstad

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Man hade kunnat tro att vinsten borta mot Malmö skulle ge IFK Göteborg lite arbetsro, men det lugnet är nog redan förbrukat efter att första ha förlorat hemma mot Varberg med 1-2 och därefter följt upp det med en derbyförlust mot Häcken med 2-3 precis innan landslagsuppehållet.

Det är nog ingen som förväntar sig att den här upplagan av Göteborg ska kunna uträtta någonting denna säsong, men de börjar dala farligt nära nedflyttningsstriden snart då Mjällby har börjat plocka poäng och nu bara är fyra poäng bakom Blåvitt.

Det folk vill se från IFK Göteborg är små glimtar som kan ge hopp inför nästa säsong, för i dagsläget så är helheten mindre än summan av delarna i det laget. De bör kunna prestera mycket bättre än vad de gör i dagsläget.

Ifall de dras ned i nedflyttningsstriden finns det dock risk att det sätter käppar i hjulet även för det då de kan behöva göra förändringar om inte poängen börjar trilla in snart.

PROVA 888 SPORT – MED EN AV SVERIGES BÄSTA BONUSAR! Det populära spelbolaget 888sport satsar hårt i Sverige. Nu kan du hämta upp till 100 kronor tillbaka i cash. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Halmstad inte lika övertygande på bortagräs

Trots att de bara är en poäng över Göteborg i tabellen så är det helt andra miner i Magnus Haglunds Halmstad som stadigt fortsätter att plocka poäng. Nykomlingen har genom sin defensivt starka fotboll hållit nedflyttningsstriden på armlängds avstånd under säsongen och lär nog inte vara i riskzonen heller så länge de fortsätter på inslaget spår.

Med en målskillnad på 13-14 efter 17 spelade matcher så är Halmstad kanske inte det mest underhållande laget att titta på alltid, men fotboll handlar om resultat och det har Haglund verkligen levererat för detta Halmstad som tagit poäng mot flera väldigt tuffa motståndare hemma på Örjans vall, bland annat en vinst mot Norrköping för två omgångar sedan.

De är fortfarande obesegrade hemma med facit 2-6-0, vilket har varit nyckeln i deras förhållandevis fina säsong hittills, men deras bortafacit ser däremot inte riktigt lika övertygande ut. På bortaplan har de 2-2-5 i sina nio spelade matcher såhär långt och är inte alls något oöverkomligt motstånd.

Det har varit mycket negativt kring IFK Göteborg på senaste, särskilt då klubben stängt av Kolbeinn Sigthorsson på grund av händelser utanför fotbollen för några år sedan. Robin Söder är dock inte en dum ersättare men Sigthorsson har varit bra för klubben i år och det är definitivt ett avbräck.

Blåvitt hade verkligen mått bra av en vinst här och att möta Halmstad hemma efter ett landslagsuppehåll där de haft extra tid att jobba på sitt spel är en gyllene möjlighet att komma tillbaka till vinnarspåret. För 2.25 hos 888sport är det inte heller dumma odds på den raka ettan här, vilket blir vårt spel.

  Rygga spelet hos 888sport – upp till 100 kronor tillbaka i cash!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: IFK Göteborg vinner
Odds: 2.25
Bolag: 888sport
Spelstopp: 17:30
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: