Speltips IFK Göteborg – Halmstad 23/7: Pressen ökar

Axel Sjödin Publicerat: 23 juli 2023

IFK Göteborg är fortsatt pressat att plocka poäng då de ställs mot Halmstad hemma på Gamla Ullevi under söndagen.

IFK Göteborg - Halmstad

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Det har nu gått nio raka omgångar utan en vinst för IFK Göteborgs del, och med tanke på att AIK har börjat få pusselbitarna på plats så börjar det bli bråttom för Blåvitt att vända den negativa trenden. Halmstad ligger fortsatt på en sensationell femteplats efter en stark vår, och har inte förlorat sedan matchen mot Malmö i mitten av maj.

Men även om sviter och tabelläge pekar åt ett håll så gick den bilden inte att känna igen när dessa båda lag möttes på Örjans vall för tre omgångar sedan. Det blev inga mål för något av lagen, men det var definitivt Blåvitt som var närmare segern med flera vassa chanser. Elias Hagens dubbla stolpträff summerar göteborgarnas säsong ganska bra hittills.

Det är däremot inte helt lätt att veta var man har IFK Göteborg den här säsongen. Efter den rätt positiva insatsen mot Halmstad så följde en blytung förlust hemma mot Varberg, där de blev utspelade, och i förra omgången tog de överraskande poäng i västderbyt på bortaplan i Borås.

Blåvitts mål kom förvisso lite turligt efter en styrning och de behövde verkligen kriga till sig en poäng efter en bra försvarsinsats, men poängen i Borås gav dem förmodligen åter lite hopp. Både Arbnor Mucolli och Thomas Santos har kommit in bra i laget direkt och kan mycket väl ställa till det för ett Halmstadsförsvar som har sett lite skakigt ut på senaste.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Imponerande svit från Halmstad

Halmstad lyckades hålla i sin fina obesegrade svit efter att ha kommit tillbaka från ett 0-2-underläge hemma mot Värnamo i den förra omgången. Efter det tidiga underläget så var det Halmstad som tryckte på och lyckades till slut kvittera välförtjänt efter en bra andra halvlek, men det innebar också fjärde raka hemmamatchen utan vinst.

För laget som inledningsvis tog alla sina poäng hemma på Örjans vall så har det blivit precis tvärtom under de senaste månaderna. På bortaplan har de fyra raka segrar, där de senast lyckades ta en tung trepoängare borta mot ett Norrköping som blivit reducerade till tio man.

Halmstad har dock inte riktigt sett så övertygande ut som man kan tro ifall man endast tittar på resultaten. Alldeles oavsett så har de gjort en fantastisk säsong hittills sett till de förutsättningar de har, men det kommer bli väldigt svårt att hålla sig kvar så högt upp i tabellen. Blåvitt var det bättre laget senast de möttes, och framför hemmapubliken på Gamla Ullevi så känns det trots allt som att de ska ha en god chans att vinna. Men det känns fortfarande ganska trubbigt framåt och därmed kombinerar vi dubbelchans 1X med under 3,5 mål för 1.74 hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: 1X & under 3,5 mål
Odds: 1.74
Bolag: Betinia
Spelstopp: 17:30, söndag 23 juli
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+