Speltips IFK Göteborg – Hammarby 10/9: Ångest

Simon Pålsson Publicerat: 7 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

IFK Göteborg har gjort en rockad på tränarposten, och ska nu få effekt direkt mot Hammarby i Allsvenskan den 10 september 2020.

  Rygga vårt speltips hos Casumo!
Annons. Nya kunder hos Casumo. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det är speciella tider i den allsvenska fotbollen, där vi efter september månads landslagsuppehåll går in i det som får ses som den avgörande fasen av säsongen. Det är 18 omgångar spelade, och totalt 12 kvar att spela. Det är helt enkelt nu det ska till att avgöras.

Med det sagt är det intressant att se lag som exempelvis IFK Göteborg, som med 17 inspelade poäng alltså inte ens snittar en poäng per match så här långt. Med elva oavgjorda matcher är man visserligen ett ganska svårslaget lag, men man vinner på tok för få matcher. Det har börjat straffat sig ganska ordentligt.

IFK Göteborg har inför omgången inte mer än en poäng ner till kvalplatsen, och med tanke på att lag som Helsingborgs IF och AIK finns i närområdet i tabellen kommer det att bli tufft hela vägen. Det är inte hela klubbar vars självbild säger att de ska ligga där nere.

I den här matchen spelar IFK Göteborg alltså hemma mot Hammarby, ett lag som inte heller har en särskilt bra säsong. Med 25 poäng har man dock vandrat upp på säker mark, men det var ett tag som det verkligen inte såg bra ut.

Målsättningen inför säsongen var att slåss om det allsvenska guldet, men det vågar vi nästan lova att man kan glömma helt nu. Det har i alla fall huvudtränaren Stefan Billborn också sagt i intervjuer tidigare.

IFK Göteborg stretar emot

I det här skedet av säsongen är det inte enkelt att veta vad man ska förvänta sig av lagen. Det står väldigt mycket på spel, och nu har det inte spelats match på nästan två veckor. Var står egentligen lagen just här och nu?

IFK Göteborg har förstärkt truppen med spelare som Pontus Wernbloom, och förhoppningen är att han ska bli tungan på vågen. Jag har en känsla av att han kan gå in och smälla på ganska bra direkt mot Kalle Björklund, bland annat.

Hammarby har provat på en lite ny uppställning på slutet och har fått ganska bra effekt, med väsentligt bättre resultat. Nu är man också vidare i Europa League och rimligen spelar man vidare på spelsystemet som fungerar.

IFK Göteborg ska på hemmaplan, och med vissa förstärkningar, rimligen kunna störa bortalaget bättre. Men det blir nog svårt att hålla nollan. Senast man gjorde det var i juli månad.

Över 2,5 mål spelas till 1,79 gånger såsen hos Casumo.

Annons:
  Rygga spelet hos Casumo – Få 300 kronor freebet!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,79
Bolag: Casumo
Spelstopp: 19:00, torsdag 10 september 2020
TV:  kanalnio logo
Stream:  dplay logo

Jämför odds: