Speltips IFK Göteborg – Hammarby 21/5: Pressat stormöte

Axel Sjödin Publicerat: 21 maj 2023

IFK Göteborg ställs inför ännu ett stormöte mot Hammarby på Gamla Ullevi under söndagen.

IFK Göteborg - Hammarby

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Två storklubbar på den nedre tabellhalvan drabbar samman då IFK Göteborg tar emot Hammarby på Gamla Ullevi. Hammarby kommer senast från en blytung derbyseger mot Djurgården, medan Blåvitt fick med sig en poäng hem från mötet mot AIK på Friends förra helgen.

Göteborg står fortsatt bara på sex poäng i tabellen, men det finns trots allt fog för optimism framöver då det har börjat se betydligt bättre ut. Säsongsinledningen var väldigt dyster och grå med fyra raka förluster, men nu har de tagit poäng i fyra raka matcher och man kan börja urskönja en given startelva.

Som vi har varit inne på tidigare har Gustav Svensson klivit ned på en mittbacksposition vilket även har höjt Johan Bångsbo rejält. Defensiven har sett betydligt bättre ut, och det börjar även att sätta sig offensivt nu. Sebastian Ohlsson har sett bra ut och Elias Hagen har börjat hitta rätt samtidigt som Sebastian Eriksson och Adam Carlén börjar kännas som givna spelmotorer på mittfältet, även om Eriksson utgick skadad senast och inte lär vara med här.

Pontus Dahlberg hade verkligen ingen bra match senast efter att han kommit tillbaka från skada, men bör kunna höja sig framöver. Fortsätter de att spela såhär borde de utan tvekan kunna klättra i tabellen snart.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Hammarby kommer från en tung derbyseger

Även Hammarby har haft en motig säsongsinledning där Martí Cifuentes inte alls haft samma spelarmaterial att jobba med som under fjolåret. Att Bajen inte skulle vara lika vassa, åtminstone inledningsvis, kändes ganska givet inför säsongen, men det har trots det sett sämre ut än väntat.

Efter att ha blivit utbuade av hemmapubliken när de klev av Tele2 efter ett mållöst möte mot Häcken behövde de verkligen få med sig ett resultat mot Djurgården i den förra omgången. De fick också med sig en oerhört förlösande seger mot sina stadsrivaler, vilket ger dem lite arbetsro, men det känns långt ifrån självklart att de skulle ha klarat sig ur krisen ännu.

Kort därefter meddelade också Jesper Jansson att han kommer att lämna sin post som sportchef efter sommaren, vilket dämpade glädjen över derbyvinsten något. Hammarby går en osäker framtid till mötes med en trupp som inte gör de andra topplagen avundsjuka direkt.

På grund av derbysegern senast känns Hammarby lite överskattade inför söndagens möte. Blåvitt brukar åtminstone öppna starkt med publiken i ryggen och har börjat spela upp sig. De stod för en bra match mot AIK, därmed spelar vi på Blåvitt med insatsen tillbaka vid oavgjort för fina 2.15 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: IFK Göteborg – Draw no bet
Odds: 2.15
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 17:30, söndag 21 maj
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+