Speltips IFK Göteborg – Hammarby 8/8: Stormöte

Axel Sjödin Publicerat: 8 augusti 2021

Det blir ännu en stormatch framåt kvällen då IFK Göteborg välkomnar Hammarby till Ullevi.

IFK Göteborg - Hammarby

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Göteborgarna har sin chans att slå till mot ett slitet Hammarby som haft ett väldigt tufft spelschema bakom sig sedan återstarten av Allsvenskan. Den injektion som Milos Milojevic gav när han tog över Hammarby under uppehållet har varit fantastisk och laget har verkligen lyft under sommaren med dubbelmötet mot Maribor som körsbäret på toppen.

Trots att spelet bitvis sett otroligt bra ut så har truppen i sig sina begränsningar då de inte är rustade för att kunna hantera ligaspel samtidigt som de spelar ute i Europa. De har inte direkt haft någon längre tid på sig att förbereda en breddning av truppen och mot Östersund fick vi se ett kvitto på att Hammarby inte riktigt kan slåss på två fronter under en längre period.

Flera spelare vilades förra helgen och det var inte samma kvicka Hammarby som länge jagade kvittering uppe i Östersund. Saker har heller inte blivit bättre inför mötet med Blåvitt under söndagen heller då den är inklämd mellan dubbelmötet mot serbiska Cukaricki i tabellen.

I torsdagens möte ställde Hammarby upp med bästa lag i Serbien och förlorade med 1-3 och de lär satsa allt på returen i Stockholm nu på torsdag. Mötet mot IFK Göteborg där de annars hade varit favoriter får därmed en lite annorlunda karaktär då spelare säkerligen kommer att vilas även här.

SVERIGES BÄSTA SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning och kommit fram till det faktum att hårdsatsande CampoBet är det bästa spelbolaget i Sverige just nu. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Göteborg har en bra chans här

Trots Marcus Berg och Oscar Wendts återkomst så har resultaten inte resultaten inte vänt så som man hoppats på. Efter två skakiga 3-2 segrar mot Östersund och Mjällby så föll de platt igen mot Varberg där de alls spelade bra. I kamratmötet i förra omgången mot Norrköping räckte de inte heller till och Peking hade kontroll på matchen efter att ha gått in i halvtidsvila med en tvåmålsledning.

Mikael Stahre har i alla fall lyckats få bukt med alla kryssen då Göteborg spelat lika tillräckligt för att räcka säsongen ut, men tyvärr verkar det vara något som saknas i den göteborgska storklubben. De har ett bra spelarmaterial på papperet, om än något gammalt, men de får inte ihop spelet som man önskat och tyvärr för Blåvitts del så är det svårt att se dem utmana högre upp i tabellen även i år.

Inför mötet mot Hammarby för de klara sig utan Sebastian Eriksson, vilket är ett tungt avbräck. Även Simon Thern som försvann tidigt på säsongen börjar så smått bli redo för spel, men lär inte vara ett alternativ nu på söndag. Hans återkomst kan dock komma att visa sig väldigt viktig för den här upplagan av Blåvitt.

Vanligtvis hade jag inte vågat spela på det här IFK Göteborg mot Hammarby, men med tanke förutsättningarna får man nog tänka om. Bajen såg inte alls bra ut mot Östersund senast och de knappast lär sluta vila spelare nu när deras tuffaste utmaning hittills väntar på torsdag. Ifall IFK Göteborg kan ta sig i kragen här så finns det väldigt goda chanser för tre poäng mot ett annat tufft motstånd. För 2.42 hos Campobet är den raka ettan klart spelvärd här i min mening i alla fall.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: IFK Göteborg vinner
Odds: 2.42
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 17:30
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: