Speltips IFK Göteborg – Kalmar 30/7: En gyllene chans

Axel Sjödin Publicerat: 30 juli 2023

Ett pressat IFK Göteborg får här en bra chans till poäng mot ligafemman Kalmar på Gamla Ullevi på söndag.

IFK Göteborg - Kalmar

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Problemen har fortsatt även under höstsäsongen för IFK Göteborg, men förr eller senare bör det börja lossna en aning. De kliver i alla fall in som favoriter mot ett formsvagt Kalmar framför hemmapubliken, och kanske är det här som det är dags att ta sin första seger på elva omgångar.

Det blev ännu ett mållöst kryss mot Halmstad senast, i en match som framförallt utmärktes av bra försvarsspel från båda håll. Men Blåvitt var återigen det något vassare laget och det var återigen inte långt borta ifrån att få med sig alla tre poäng – men segern gäckar dem. Sebastian Ohlsson var i alla fall tillbaka senast och fick spela en dryg halvtimme mot Halmstad, vilket är ett viktigt besked för Blåvitt då han var en av få ljuspunkter under våren.

Blåvitt saknar fortfarande ett bra alternativ till Marcus Berg centralt, men har i alla fall värvat både Thomas Santos och Arbnor Mucolli för att förstärka kanterna. De bör kunna bli bättre framöver med Ohlsson tillbaka och frågan är om det kanske kan lossna redan mot Kalmar.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Kalmar lär satsa allt på returen

Gästande Kalmar har inte alls sett särskilt bra ut sedan återstarten och det hade varit väldigt förvånande om de inte började halka nedåt i tabellen inom kort. De tog en seger hemma mot Varberg senast i ligan, men det har i övrigt varit kantat av rätt slätstrukna insatser.

De förlorade även öppningsmötet i Conference League-kvalet mot Pyunik hemma på Guldfågeln Arena i torsdags. Kalmar tog välförtjänt ledningen, men genom defensivt slarv kunde den armeniska ligatvåan vända och vinna med 2-1. Det är verkligen ingen oslagbar motståndare som Kalmar har lottats mot, men många underskattade dem nog på förhand.

Då Kalmar knappast lär vara med och slåss om Europaplatser i år igen har de råd att satsa fullt ut på returen, vilket kanske innebär en viss rotation i startelvan. Kalmar har inte heller en särskilt bred trupp och därmed så presenteras kanske ett gyllene läge för Blåvitt att kunna plocka livsviktiga poäng.

En rak seger för Blåvitt är inte ett dumt spel här, men det känns svårt att lita på att de löser en seger efter en säsong som denna. Istället spelar vi på dubbelchansen 1X kombinerat med under 2,5 mål för 2.20 gånger pengarna hos Betinia, då båda lagen har haft det svårt offensivt på senaste.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: 1X & under 2,5 mål
Odds: 2.20
Bolag: Betinia
Spelstopp: 17:30, söndag 30 juli
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+