Speltips IFK Göteborg – Malmö 17/4: Klassiskt stormöte

Axel Sjödin Publicerat: 17 april 2023

Den tredje omgången avslutas med ett tungviktsmöte mellan IFK Göteborg och Malmö på Gamla Ullevi.

IFK Göteborg - Malmö

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Det har varit en turbulent inledning på säsongen för IFK Göteborgs del, som nu ställs mot tufft motstånd hemma på Gamla Ullevi. Mikael Stahre fick gå redan under försäsongen och det är en hel del oreda i klubben som både saknar sportchef och ett genomtänkt tränarval. Med två raka förluster i ryggen så behöver de nu tackla Henrik Rydströms Malmö som har fått full pott hittills.

De höjda förväntningarna som fanns på Blåvitt efter att ha säkrat Elias Hagens signatur under försäsongen är numera som bortblåsta. De har inte lyckats få ett mål i någon av sina två öppningsmatcher och tråkigt nog så var det Marcus Berg som fick avgöra mot Värnamo med ett självmål istället.

Blåvitt har dock inte sett ofarliga ut när de anfaller, men det har saknats lite i den sista tredjedelen, för att använda en uttjatad klyscha. Defensivt så har det inte heller sett särskilt stabilt ut och Johan Bångsbo har inte alls varit den spelare i år som många hade hoppats på under fjolåret, han saknar en stabil defensiv partner och Sebastian Hausner har inte lyckats ersätta Calle Johansson på ett bra sätt.

De saknar dessutom båda Gustav Svensson och Pontus Dahlberg, vilket är två defensiva avbräck inför måndagsmatchen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Malmö anpassar sig fortfarande till Rydström

MFF har inlett med två raka segrar, men det har kanske inte varit lika övertygande som många hade trott på förhand. Det är tydligt att Rydström redan har hunnit sätta sin prägel på laget då vi känner igen flera aspekter från fjolårets Kalmar. Malmö har haft ett högt bollinnehav utan att nödvändigtvis ha öst in mål – men med tanke på att spelarmaterialet han har att tillgå i Malmö är betydligt vassare så lär potentialen vara väldigt hög när spelet sitter till fullo.

Deras senaste match mot Brommapojkarna påminde väldigt mycket om deras match mot Degerfors i cupspelet. Ett tidigt mål för motståndarna som nästan lyckas hålla undan under hela matchen innan de kollapsar på slutet. Malmö har alltså vunnit två gånger om genom att vända underlägen sent – det är ett styrkebesked i sig, men att målen inte kommer tidigare känns som ett tecken på att det offensiva spelet inte riktigt sitter som planerat ännu.

Malmö kommer förmodligen att föra matchen även på måndag och jag förväntar mig inget målkalas i ett sådant här möte. Vi spelar därmed på att Malmö vinner kombinerat med under 3,5 mål för 2.45 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Malmö & under 3,5 mål
Odds: 2.45
Bolag: Betinia
Spelstopp: 19:00, måndag 17 april
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+