Speltips IFK Göteborg – Mjällby 18/7: Staden på G

Axel Sjödin Publicerat: 18 juli 2021

Göteborgarna jagar sin andra raka seger i Allsvenskan då de får besök av Mjällby.

IFK Göteborg - Mjällby

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

IFK Göteborg har inte direkt haft den säsong som de hoppats såhär långt. Inför säsongen snackades det till och med om ligaguld när Marek Hamsik värvades och Marcus Berg och Oscar kort därefter skrev på för klubben. Riktigt så har det inte blivit, men Blåvitt har definitivt mer att bjuda på än vad vi fått se hittills.

Efter sju matcher utan vinst kom äntligen en förlösande seger mot Östersund i förra omgången för göteborgarna. Att de dessutom hittade nätet tre gånger var nog viktigt för dem då de tidigare under säsongen endast mäktat med åtta mål på nio matcher. De behöver verkligen komma igång med målskyttet om de vill klättra i tabellen.

Mikael Stahre som tog över rodret efter Roland Nilsson i början av juni verkar i alla fall ha en åtgärdsplan för Blåvitt. I veckan har Marcus Berg och Oscar Wendt äntligen anslutit till truppen och de har haft stängda träningar hela veckan. De har även hunnit med att spela en träningsmatch mot Jönköping Södra mellan två allsvenska omgångar vilket hör till ovanligheten.

Stahre har utlovat massiva förändringar och har varit noga med att information om uppställning och formation inte kunnat läcka ut i veckan. Med andra ord är det svårt att veta vilket IFK Göteborg vi får se nu på söndag, men troligtvis kommer två så starka nyförvärv ge dem möjlighet att klättra i tabellen ifall de får igång sitt spel.

Mjällby har inte varit starka borta

Även om Göteborgs inledning sedan återstarten inte varit fantastisk den heller så har den varit sämre för Mjällby med två raka förluster mot Sirius och Norrköping. Inför uppehållet låg Mjällby ganska tryggt i mitten av tabellen och hade fem raka matcher utan förlust där två av dem var vinster.

De har periodvis sett stabila ut men befinner sig trots detta på fjortonde plats i tabellen efter tio spelade omgångar. De har nu fem raka matcher utan vinst och behöver desperat en trepoängare, tyvärr för deras del så har deras motstånd nu på söndag tillslut fått lite vind i seglen, men ifall nu Göteborg inte lyckas höja sig så har de inte varit imponerande såhär långt och skulle kunna vara en chans för poäng för Mjällby.

Däremot har Blekingelaget inte imponerat på bortaplan där de hittills har fått med sig två kryss och tre förluster, ännu alltså ingen vinst. Ifall Göteborg kan bygga på det lilla momentum de skaffat sig blir detta en tuff uppgift för gästerna. Mot Östersund såg Blåvitt faktiskt ut att verkligen vilja vinna och de krigade om bollen på plan.

Även om man ännu inte är helt övertygad om IFK Göteborgs satsning i år så bör det räcka till en seger här mot ett Mjällby som sett blekt ut sedan uppstarten och som inte lyckats åstadkomma mycket på bortaplan i år. Därmed spelas den raka ettan här för 1.82 hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos Lucky Sports – Dubbla upp eller pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: IFK Göteborg vinner
Odds: 1.82
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 17:30
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: