Speltips IFK Göteborg – Örebro 17/10: Ödesmatch i botten

Axel Sjödin Publicerat: 17 oktober 2021

Ett mycket spännande möte i botten väntar på Ullevi då IFK Göteborg tar emot Örebro under söndagen.

IFK Göteborg - Örebro

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Med fyra raka förluster i bagaget så har IFK Göteborg så sakteligen halkat ned mer och mer i tabellen och befinner sig nu på kvalplatsen. Örebro ligger precis bakom dem i tabellen och det är sex poäng som skiljer dem åt. Det är med andra ord väldigt mycket som står på spel för båda lagen här.

Vinner Blåvitt kan de återigen få lite andrum, men förlorar de så är den direkta nedflyttningsplatsen ett reellt hot med tanke på att spelschemat de har kvar inte är enkelt. Det hade såklart blivit ett ramaskri om en så stor klubb som IFK Göteborg skulle trilla ner i Superettan och lämna Häcken som det enda Göteborgslaget kvar i Allsvenskan.

Det kanske mest oroväckande för Blåvitts del inför matchen är att de inte lyckats lägga mål på sina tre senaste matcher. De har oerhörda problem att skapa saker framåt och det är inte mycket som sitter i sista tredjedelen, de anfallen sker liksom på chans.

Mikael Stahre har också sagt i intervjuer att han kommer att prioritera defensiven och kriga till sig poäng, men där de fortsätter att släppa in mål utan att producera något framåt kommer det bli svårt. Något som kanske inger lite hopp är i alla fall att Oscar Wendt är tillbaka inför ödesmatchen för Blåvitts del.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Örebro agerar in i det sista

Ledningen i Örebro har i ett desperat försök i säsongens slutskede sparkat Vitor Gazimba från tränaruppdraget och istället tagit in Marcus Lantz under landslagsuppehållet i hopp om att han kan styra upp situationen. Det är Örebros andra tränarbyte för säsongen och det återstår att se ifall det ger resultat den här gången.

Det är snudd på ett omöjligt uppdrag känns det som, men det är i matchen mot Göteborg som förutsättningarna för om det kommer vara möjligt eller inte kommer att avgöras med all förmodan. Lantz ställs alltså inför en ödesmatch det första han gör och har egentligen inget att förlora då förväntningarna inte direkt är höga på detta Örebro.

All press ligger på IFK Göteborg här och frågan är hur de hanterar den. Spelbolagen håller i alla fall Blåvitt som klara favoriter i matchen och publiken på Ullevi kommer att göra sitt bästa för att heja fram sitt lag, men de måste höja sig ifall de ska kunna lyfta från kvalplats.

Med tanke på vilka problem Göteborg har haft med målskyttet samtidigt som de i alla fall försökt säkra upp defensiven så tror jag att det kan bli en rätt målsnål match på söndagskvällen. För 1.95 hos Expekt har i alla fall oddsen för under 2,5 mål klart spelvärde i min bok och blir också vårt tips till matchen.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.95
Bolag: Expekt
Spelstopp: 17:30
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: