Speltips IFK Göteborg – Värnamo 2/4: Kris innan premiären

Axel Sjödin Publicerat: 1 april 2023

Ett IFK Göteborg som det redan har börjat storma kring tar emot Värnamo i den allsvenska premiären.

IFK Göteborg - Värnamo

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Vi får se en repris av fjolårets premiär då Värnamo återigen gästar Göteborg för årets första match i allsvenskan. Då var det Blåvitt som segrade med 2-1 efter en oväntat jämn tillställning, och det kan nog bli spännande även i år då det är svårt att veta var man har den göteborgska storklubben i nuläget.

Från att ha varit upphaussade som en potentiell utmanare i toppen efter en spännande inledning på transferfönstret så har de högt satta förväntningarna snabbt rasat efter vad de visade upp i svenska cupen. De lyckades inte avancera från gruppen där de pinsamt nog förlorade derbyt mot GAIS och föll med tunga 0-4 mot Norrköping i den sista och avgörande matchen.

Inte långt därefter så fick vi beskedet att Mikael Stahre blivit avskedad som tränare och i hans ställe så har de assisterande Alexander Tengryd och William Lundin tagit över. Det har känts som en något förhastad utveckling där Blåvitt numera känns roderlöst och där tron på laget har fallit i botten redan innan säsongen har inletts.

Det kan mycket väl bli en tuff vår för Blåvitt, som har visat upp en hel del defensiva problem hittills. Johan Bångsbo har inte alls sett lika imponerande ut utan den rutinerade Calle Johansson vid sin sida och mittlåset känns som ett osäkert kort för klubben i nuläget.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Värnamo kommer att vara fortsatt farliga

Nykomlingen överraskade många under fjolåret då de överträffade alla förväntningar och slutade på tionde plats i tabellen. Det hade såklart Marcus Antonssons hysteriska form att tacka för mycket då den gamla MFF-spelaren stod för 20 mål och andades klass genom hela säsongen.

Det här året så får de klara sig utan Antonsson och har dessutom tappat både Abdussalam Magashy och Robin Tihi till AIK. Men de har också värvat rätt spännande spelare då de har tagit in Gustav Engvall i anfallet och Simon Thern på mittfältet, som säkerligen kommer att kunna bidra med mycket ifall han håller sig skadefri.

De har dessutom ett sparkapital i Ajdin Zeljkovic som inte riktigt kom till sin rätta under fjolåret, men som öste in mål under sin tid i Örgryte och verkade komma igång lite även i allsvenskan framåt slutet av fjolårssäsongen.

Tränare och ledning i Värnamo har visat sig kompetenta och de kan nog bli spännande att följa även i år, men det är trots allt ingen lätt bortamatch de ställs inför. Blåvitt lär känna att de har mycket att bevisa redan och är på inga sett ofarliga framåt. Men 1X2-marknaden känns lurig här så istället spelar vi på att båda lagen gör mål, då Blåvitt har varit starka hemma men har haft uppenbara defensiva brister. Spelet hittar du för 1.80 hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Hämta upp till 1250kr i spelkrediter!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 1.80
Bolag: Bet365
Spelstopp: 17:30, söndag 2 april
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+