Speltips IFK Norrköping – BK Häcken 24/8: Sista guldchansen

Simon Pålsson Publicerat: 24 augusti 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

IFK Norrköping måste i princip vinna hemma mot BK Häcken för att man inte redan nu ska börja lägga gulddrömmarna åt sidan. Vi rekar den 24 augusti 2020.

  Rygga vårt speltips hos Coolbet!
Annons. Nya kunder hos Coolbet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det är speciella tider i den allsvenska fotbollen, och trots att det kändes som att säsongen körde igång bara för några veckor sedan har det redan spelats mer än halva säsongen. Just nu är vi inne i den sjuttonde omgången, som färdigställs på måndagen med två matcher.

Det är inte heller några dåliga matcher som väntar, och här fokuserar vi på toppmötet mellan IFK Norrköping och BK Häcken. Två lag som har chans och hugg på att kunna vinna SM-guld, men som i så fall behöver toppa formen vansinnigt mycket under avslutningen på säsongen.

Det är i grunden två väldigt bra lag vi har att göra med här, men det är också två lag som uppvisat en stor ojämnhet. Det är med andra ord svårbedömda lag, som i vissa matcher kör över motståndet och spelar en frejdig fotboll, för att i nästa match helt tappa kommandot.

IFK Norrköping är det kanske tydligaste exempel på det, och i inledningen av säsongen kändes det stundtals som att man skulle bli helt omöjliga att stoppa. Men formen på slutet är klart sämre och laget ser mer humana ut.

I grunden är IFK Norrköping dock ett fortsatt offensivt, starkt lag som har förmågan att slå i princip alla motståndare. En av förlusterna som faktiskt befäste den negativa trend som man hade efter tiotalet omgångar kom i omgång 13, just borta mot BK Häcken. Då förlorade man med 2-1 och tappade därmed kommandot i toppen.

Målfest att vänta?

I övrigt ska sägas att IFK Norrköping är ett lag som historiskt haft oerhört enkelt för just BK Häcken, och det psykologiska övertag man har och har haft på laget är otroligt. Det var uppe i tvåsiffrigt antal raka vinster innan förlusten på Bravida Arena för några veckor sedan.

BK Häcken då? Jo, det här är en säsong då man lärt sig att vinna mot topplag, men där man inte lärt sig att göra det bra på bortaplan. Så fort det är gräs får man problem, och så fort man inte spelar hemma på Hisingen är man klart sämre.

Det gör att vi ändå måste hålla IFK Norrköping som favoriterna inför måndagens möte, som vi har starka förhoppningar om på förhand.

Över 2,5 mål spelas till 1,68 gånger smeten hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,68
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, måndag 24 augusti
TV:  dplay logo
Stream:  dplay logo