Speltips IFK Norrköping – Häcken 18/7: Formstarkt möte

Axel Sjödin Publicerat: 18 juli 2021

Två lag på väg upp i tabellen drabbar samman då Norrköping välkomnar Häcken under söndagseftermiddagen.

IFK Norrköping - Häcken

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Matchen mellan Norrköping och Häcken är på många sätt söndagens mest intressanta match då det är två lag med väldigt fin form som ställs mot varandra. Gemensamt för dem båda är också att deras säsongsinledning lämnat mer att önska men att de nu verkar vara på rätt spår efter att Allsvenskan återigen satts igång.

Norrköping fick nämligen inte riktigt den start de hade hoppats på med den nya tränaren Rikard Norling då de innan uppehållet befann sig kring mitten av tabellen. Det var nog en välbehövlig pause för Pekings del då de gick in i speluppehållet med tre matcher utan vinst varav de två sista var förluster mot Elfsborg och Varberg.

Det Norrköping som kommit tillbaka efteråt verkar vara ett helt annat då de inledde med att besegra Malmö med 3-2 och därefter plocka ännu en trepoängare mot Mjällby i en match där de vann med 1-0. Nu är de i allra högsta grad återigen med i toppen av tabellen och kan vara med och slåss om Europaplatserna.

Även om det tidigt syntes att Rikard Norling hade satt sin prägel på laget så verkar det vara först nu som spelet klickar. Att få några veckor att jobba på sina svagheter var nog precis vad Norrköping behövde och de kommer nog att vara ett slagkraftigt lag framöver.

De gulsvarta verkar vara tillbaka på riktigt

Häckens säsongsinledning är svår att jämföra med någon annan då den var en klass för sig i hur bedrövlig den var. Precis innan uppehållet fick de sin första ligavinst i den åttonde omgången, men det räckte inte för att rädda kvar Andreas Alm som efter att de även förlorat finalen i Svenska cupen fick gå.

Norska Per-Mathias Högmo har istället tagit över rodret och har hittills gjort det bra. Inledningen sedan Allsvenskan startade upp igen har minst sagt sett bra ut för Hisingslaget. Två raka vinster mot både AIK och Henrik Rydströms Kalmar ger nog många Häckensupportrar hopp om att de är tillbaka på riktigt nu.

Häcken har såklart en alldeles för bra trupp för att befinna sig någon annanstans är bland toppositionerna och deras klättring i tabellen har gått snabbt de senaste omgångarna. Högmo som av många setts som en mer defensiv tränare har fått igång Häckens offensiv istället och det har varit mål åt båda hållen i båda matcherna under norrmannens styre hittills.

Båda lagens styrkor ligger trots allt fortfarande offensivt och att döma av hur matcherna sett ut sedan Allsvenskan startade igång igen så kan detta bli en målrik match med fart och fläkt. För 1.85 hos William Hill spelas över 2,5 mål på den här matchen som mycket väl kan bli omgångens mest sevärda.

  Rygga spelet hos William Hill – Hämta 100 kr freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1.85
Bolag: William Hill
Spelstopp: 15:00
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: