Speltips IFK Norrköping – IFK Göteborg 7/8: Kamratmötet

Axel Sjödin Publicerat: 7 augusti 2023

IFK Norrköping tar emot IFK Göteborg på Parken i det andra kamratmötet för säsongen under måndagskvällen.

Norrköping - Göteborg

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Det blev äntligen en seger för Blåvitt i den senaste omgången, och det märktes verkligen på spelarna hur förlösande det var att få fira tre poäng med sin hemmapublik. Den har suttit oerhört långt inne, men det är kanske nu det börjar vända för Göteborgsklubben som har haft en oerhört tung säsong än så länge. Norrköping kommer i sin tur från en förlust senast och ligger med nöd och näppe fortfarande på femte plats i tabellen.

Norrköping stod för en bra vår där resultaten gick deras väg. Men spelmässigt har de inte direkt imponerat under någon period, och utan Arnor Sigurdsson där framme så saknar de den riktiga spetsen i anfallet. Victor Lind utgick dessutom skadad i den förra omgången, och hans status är oklar inför måndagens möte. En formsvag Christoffer Nyman var inte ens med i truppen senast, men han har heller inte lyckats göra mål sedan 3-1-segern mot Varberg i mitten av maj.

Peking har i mitt tycke fått bättre utdelning poängmässigt än vad de har förtjänat, och de skapar sällan särskilt mycket av värde framåt. De går alltjämt in som favoriter inför måndagens möte mot ett Blåvitt som haft stora problem, men ingen match känns helt given med detta Norrköping.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

IFK Göteborg rör sig i rätt riktning

Gästerna är som bekant nästjumbo i tabellen, och har haft en historiskt dålig säsong på alla vis. Ledningen har i alla fall tagit ett flertal nyktra beslut på transfermarknaden som kan hjälpa dem ta sig ur krisen. Den upphaussade Elias Hagen har blivit såld tillbaka till Norge, samtidigt som de har förstärkt kanterna med köp av Arbnor Mucolli och Thomas Santos, vilket har gett lite mer fart till anfallsspelet.

Men framförallt har de till slut fått tillbaka Sebastian Ohlsson från skada, vilket är oerhört viktigt för det här Blåvitt. Ohlsson har varit lagets bästa spelare under säsongen och har klivit in och gjort skillnad direkt. Även Emil Salomonsson är tillbaka från skada, vilket ger dem lite alternativ.

En hårt arbetande Gustav Norlin tog också plats som nia senast, då Marcus Berg fick inleda på bänken. Hur bra Bergs högstanivå än är så har han inte levererat i år, och det är förmodligen ett bra beslut att låta honom hoppa in sent. Särskilt när de nu ska spela på Parkens konstgräs.

Det har som sagt gått oerhört tungt för IFK Göteborg i år, men de tog ett stort steg i rätt riktning senast och jag tror att de ska kunna ha en bra chans att ta poäng borta mot ett mindre övertygande Norrköping. Dubbelchansen X2 känns spelvärd, och det gör även underspelet. För den som föredrar det går det att plocka ut en av dem, men vi kombinerar X2 med under 3,5 mål, där vi säkrar lite på målspelet. Sammanlagt hittar ni spelet för 2.20 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta 1500 kronor i gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: X2 & under 3,5 mål
Odds: 2.20
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, måndag 7 augusti
TV: 
Stream:  viaplay logocmoresport logo