Speltips IFK Norrköping – Östersund 10/9: Måstematch

Simon Pålsson Publicerat: 7 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

IFK Norrköping har tappat ordentligt på slutet och behöver nu tre poäng hemma mot Östersunds FK i Allsvenskan den 10 september 2020.

  Rygga vårt speltips hos Betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Baserat på inledningen av säsongen såg det länge ut som att IFK Norrköping skulle bli årets svenska mästarlag, med tanke på hur man radade upp vinster, och flera starka insatser på löpande band.

Men den bristande rotationen på spelare gjorde att det snart smög sig in slitenhet, och plötsligt såg IFK Norrköping inte lika starka ut. Den senaste trenden är direkt svag, och poängsnittet ligger långt under en poäng per match från augusti månad. Det duger inte.

Det har gjort att IFK Norrköping tappat mark, och från att man skulle konkurrera om ligaguldet har man nu halkat ner till femteplatsen. Förlust hemma mot Östersunds FK gör inte bara att man tappar ytterligare placeringar, det skulle också innebär att jämtlänningarna äter ikapp stora delar av övertaget.

Just nu har IFK Norrköping fyra poäng ner till niondeplatsen och Östersunds FK, som har en helt otrolig form på slutet. Nu ska sägas att IFK Norrköping visserligen vann vårens (eller sommarens snarare) möte mellan lagen med klara 4-2 på bortaplan, och kanske därigenom har en liten fördel.

Men det var också en konstig match där IFK Norrköping först i slutet av matchen kunde lägga in stöten. Det var under en period där man hade en förmåga att vinna sina matcher just på det viset.

Östersund är på gång

Östersunds FK kändes under inledningen på säsongen som ett givet bottenlag, och fram till att huvudtränaren Ian Burchnall fick lämna var vi många som var helt säkra på att det här skulle bli ett år med bottenstrid för laget.

Men nu måste man imponeras av vad Östersunds FK har åstadkommit på slutet. Resultatraden talar sitt tydliga språk med fyra (!) raka vinster, och dessutom har man bara släppt in mål i en av sina fyra senaste matcher.

Östersunds FK har plötsligt en förmåga att slå de flesta lagen, även om tre av vinsterna kommit mot lag som är direkt inblandade i bottenstriden. Men det är också dessa matcher som är allra viktigast att faktiskt vinna för lag som hör hemma i botten.

Östersunds FK kan ha missgynnats av landslagsuppehållet, men vi tror ändå att laget kan streta emot hyfsat borta mot IFK Norrköping.

Östersunds FK +1,5 spelas till 1,80 gånger smeten hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Östersunds FK +1,5
Odds: 1,80
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19:00, torsdag 10 september 2020
TV:  dplay logo
Stream:  dplay logo

Jämför odds: