Speltips inför AFC Eskilstuna – Djurgården 8/7: Givet hörnspel

Spelbloggare Publicerat: 8 juli 2019

Ett hörnspel ska dubbla insatsen inför måndagens allsvenska batalj mellan AFC Eskilstuna och Djurgården, där matchbilden kommer präglas starkt av att det handlar om botten mot toppen.

Annons:

Tabelljumbon och hittills närmast helt oävna AFC Eskilstuna mot ett titeljagande Djurgården. C More Fotboll, 19:00. Det är platsen, TV-kanalen, för de som inte hittas på plats, i en match där DIF-supportrarna väntas komma med ett stort antal.

Upp som en sol, ned som en pannkaka? AFC Eskilstuna ser inte ut att få mycket uträttat som nykomlingar i Allsvenskan, även om de fortfarande har tid att rädda upp situationen. Blott 13 pinnar på 15 matcher är facit och upp till kvalplatsen och GIF Sundsvall har man fyra, med två matcher upp dit.

Blåränderna från Stockholm är en annan historia. Uppenbart är och har det varit att spelarmaterialet är starkt, men få trodde att de på allvar skulle ta position i den absoluta toppstriden. Överraskat positivt och löst fina resultat också under perioder där spelet varit lite sisådär. Fem raka allsvenska matcher är vunna.

Minst ett kryss här innebär att AIK passeras och andraplatsen i tabellen återtas, också med en match mindre spelad än desamma. En trea skulle innebära att serieledande Malmö FF, kommande motstånd efter detta, sätts under press. Nu har 08:orna två matcher färre spelade och ett sju poängs stort avstånd till toppen av kullen.

För DIF har truppsituationen lättats upp. Enda nämnvärda avbräcket är på Erik Berg, knäskadad. AFC Eskilstuna har blivit av med mittbacksklippan José Léon till den spanska andradivisionen. Stort avbräck.

Överspelet tas

Oddsen på Djurgården har varit på lockande nivåer och den raka tvåan skulle eventuellt kunna vara spelvärd till oddset 1,60, som nu fås, men vi hittar större värde på annat håll – mer bestämt: hörnmarknaden.

Det här kommer med all säkerhet se ut som en hemmamatch för DIF:s del; stort bollinnehav och ett AFC Eskilstuna som sjunker djupt i positionerna. På Tunavallen har tabelljumbon kunnat sätta emot en del även mot de bättre motståndarna och desto längre målen dröjer, desto högre bortapositioner.

Förra veckan stod DIF för en mycket fin insats mot Kalmar FF – även om vinsten satt en bra bit inne – och det slutade upp i en 2-0-vinst. Hela 13 hörnsparkar skapades och här är laglinan på 5,5 med dubbla insatsen i betalt för överspelet. Det är alldeles för bra för att inte testa.

Annons:
  Rygga spelet hos Betfair – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Djurgården över 5,5 hörnor
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Betfair Sportbook
Spelstopp: 19:00, måndag 8/7
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.