Speltips inför AFC Eskilstuna – Elfsborg 16/9: Saulius-effekten?

Martin Efvergren Publicerat: 16 september 2019

AFC hoppas på en Saulius-effekt och det ska bli intressant att se vad den nytillträdda litauiska tränarduon kommer hitta på. Sannolikt får vi se ett mer riskminimerande AFC och det talar för en ganska låst matchbild.

Annons:

Efter fyra raka förluster och en 15:e plats efter 22 omgångar har Nemanja Miljanovic stigit åt sidan från tränarbänken och in kommer istället en, för oss svenskar, okänd litauisk tränarduo för att rädda det allsvenska kontraktet.

Saulius Sirmelis tar över huvudansvaret och med sig har han också sin namne Saulius Cekanavicius.

Försvarsspelet som tidigare var AFC:s styrka har sett allt sämre ut. På de senaste 6 seriematcherna har man släppt in hela 19 mål och det lär vara i den änden som fokus ligger på initialt.

Jimmy Thelins Elfsborg är stabilt placerade i mitten av tabellen med god marginal både nedåt och uppåt i tabellen.

Senaste spelade man 1-1 hemma mot Sirius och dessförinnan hade man två raka segrar. Formen är således relativt god och man kan spela utan press – men också utan någon större tabellmässig motivation.

En av Allsvenskans mest varnade spelare, Simon Strand, är avstängd den här matchen. Detsamma gäller AFC:s Pavle Vagic.

Elfsborg lär också sakna skadade Robert Gojani medan AFC dras med en mer diger skadelista. Framförallt har avsaknaden av Adi Nalic varit stor, men även spelare som Ferid Ali, Jesper Björkman, Robert Åstedt och Luka Mijaljevic har varit frånvarande en tid.

Annons:

AFC behöver stoppa blödningen

Saulius Sirmelis har framförallt pratat om att defensiven behöver förbättrats och att det inte är läge för några omvälvande förändringar.

Sannolikt kommer vi få se ett mer riskminimerande och direkt spelande AFC i den här matchen. Det är den vägen lag i liknande situationer brukar gå och på kort sikt kan det komma att generera fler poäng.

Elfsborg har sett allt stabilare ut på sistone. Framförallt har sommarförvärvet Sivert Heltne Nilsson kommit in och lyft laget med sin fysiska spelstil som defensiv central mittfältare.

Borås-laget har fortfarande sina brister, men totalt sett ser man mer sammanhängande och välfungerande ut som lag jämfört med hur det såg ut under den svacka man hade under mittendelen av säsongen.

Samtidigt som Elfsborg släpper till allt färre klara målchanser har AFC haft problem också med sitt offensiva spel. I synnerhet under Adi Nalics skadefrånvaro.

Ett mer fysiskt spelande AFC där Denni Avdic eventuellt ges en ny chans från start som target-center är inte otänkbart.

Sammantaget gör detta att en mer låst matchbild är att förvänta. Senast lagen möttes i Borås vann Elfsborg med 1-0 och det kan sannolikt bli en målsnål historia även den här gången.

Därför blir spelet att det kommer bli under 2,5 mål i den här matchen och det spelas till 1.90 gånger insatsen hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, måndag 16/9
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.