Speltips inför AFC Eskilstuna – Falkenberg 11/5: Kittlande bottenmatch

Spelbloggare Publicerat: 9 maj 2019

Jumbofinal mellan nykomlingarna AFC Eskilstuna och Falkenberg väntar i Allsvenskan och det blir lördagens huvudspår på spelfronten från den svenska fotbollsscenen. Tydligt spelvärde är identifierat.

Annons:

Bottentippade från start och en hård kamp om kontraktet ser det ut att bli. Med enbart fyra pinnar på sju matcher vardera är det AFC Eskilstuna och Falkenberg som hittas på seriens två nedersta platser.

När allt i slutändan ska summeras är det högst troligt att den här typen av matcher blir de man kommer blicka tillbaka på, alldeles oavsett utfall; om kontraktet fixas eller ej. En sak är nästintill helt säker: bottenstriden kommer det handla om för dessa klubbar. Det talar allt för.

Känslan är samtidigt att Allsvenskan sällan varit så tajt, från botten till toppen, som den är nu. Den skrala skörden till trots har båda dessa parter stått för flera fina prestationer och i ärlighetens namn kanske varit värda av mer i några av matcherna. Varit allt annat än oävna.

Det är dock enbart pinnarna som i slutändan räknas. Lagen vann båda deras premiärmatcher – AFC Eskilstuna mot IFK Göteborg och Falkenberg mot Örebro SK – för att nu ha radat upp sex vinstfria matcher efter varandra. Givetvis väcker det oroskänslor hos spelare, ledare och supportrar.

Skrällbud i bottenfajten

Den stora fördelen för AFC i en match som denna är av att spela på hemmaplan och konstgräs.

Men! Det finns ett stort – men. Falkenberg har faktiskt spelat förvånansvärt bra på plast; var ytterst nära att stjäla poäng av såväl Östersund som IFK Norrköping och var relativt nära mot GIF Sundsvall.

Slår man ut prestationerna, dissekerar dem lite närmare, är det missvisande att FFF enbart skrapat ihop fyra pinnar under seriestarten. De har visat sig modiga, ha en offensiv lusta och fallit knappt vid upprepande tillfällen. Prestationen mot topptippade och serieledande Malmö FF senast var mycket lovande – ändå slutade det i en 1-2-förlust. Inget att skämmas över.

AFC har för den delen inte varit fy skam heller, men vi har ändå imponerats mer av bortalaget och misstänker att de kan få retroaktiv utdelning här och nu efter flera snöpliga tapp – mot en bottenkonkurrent.

Addera på detta att den viktiga poängspelaren Adi Nalic, AFC Eskilstuna, haft problem med en ljumske under veckan och hans medverkan kan eventuellt vara i fara. Om inte – är han helt hundra?

Skrälloddsen lockar rejält och värde finns att hämta på ett flertal marknader. Vi håller det enkelt och spelar Falkenberg med +0,5 mål (asian handicap) – detsamma som dubbelchansen X2 – till 1,71 gånger degen hos 888sport.

Annons:
  Rygga spelet hos 888SPORT – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Falkenberg +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,71 (Jämför alla odds)
Bolag: 888sport
Spelstopp: 16:00, lördag 11/5
TV:  cmorelivetva logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.