Speltips inför AFC Eskilstuna – GIF Sundsvall 18/10: Ångestladdad omstart

Spelbloggare Publicerat: 13 oktober 2019

Desperationen är ett uppenbart tema när Allsvenskan återstartar med match mellan AFC Eskilstuna och GIF Sundsvall på Tunavallen – och den bäddar för mål, mål och åter mål.

Annons:

Väntan är över och Allsvenskan tillbaka! Det handlar nu om den absoluta slutspurten. Tre omgångar återstår; toppstriden såväl som bottenstriden är fortfarande öppen. Och här väntar en av de stora nyckelmatcherna för den senare nämnda.

Det handlar om tabelljumbon mot tredjejumbon. AFC Eskilstuna med sina 16 snåla pinnar och GIF Sundsvall på kvalplatsen med deras 20. Två upp till ovanför strecket.

Med andra ord är pressen extra stor på AFC Eskilstuna, som helst av allt behöver vinna matchen. Talar till deras fördel är att schemat avslutningsvis är förhållandevis tacksamt; denna match, Sirius hemma och Falkenberg borta. ”Giffarna” väntar hädanefter Helsingborg hemma samt AIK borta. Tuffare, på pappret.

Strax före det kortare uppehållet som varit steppade Sundsvall upp flera nivåer i form av såväl resultat som insatser; först med vinster över Kalmar FF Samt Sirius, innan 4-4 mot IFK Norrköping i en match som leddes med 3-0 in i halvtidspausen. Offensivt har det äntligen släppt och det är av största möjliga betydelse.

AFC? Där är det mindre muntert. Nio raka allsvenska matcher utan vinst. Ynka två pinnar på dessa. Litet kliv (fall?) framåt via 0-0 borta mot KFF senast.

Annons:

Målspel

Sent har ”Giffarna” vaknat, men det kan mycket väl räcka till ett nytt kontrakt – de tre senaste matcherna har alla varit välutförda och det var nära att räcka till en tredje trea på dessa när ”Peking” chockades på stort senast. 4-4 på tavlan till slut.

Den stora skillnaden? Hur frejdigt och effektivt anfallsspelet plötsligt blivit. Att man inte uppträder som ett bottenlag överhuvudtaget. Mot ett AFC Eskilstuna, även på bortaplan, som inte får till det minsta räknar vi med en offensiv approach till matchen; fart och fläkt.

Förutom att det skulle kunna tala för bortamål, är också risken att straffas bakåt i banan. AFC Eskilstuna är svårt pressade och måste även de jaga fullpottaren rätt desperat när de har fyra pinnar upp till kvalplatsen med tre matcher kvar att spela. Varenda match av största betydelse.

Oddsen på Sundsvall är något låga för att klippa till på, men målspelen desto mer lockande. Hos Coolbet får vi 2,15 gånger pengarna för minst tre baljor i matchen och det tas omedelbart.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 2,15 (Jämför alla odds)
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, fredag 18/10
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Annons: