Speltips inför AFC Eskilstuna – Hammarby 27/7: Full rulle på Tunavallen

Spelbloggare Publicerat: 27 juli 2019

Målspelen ser superintressanta ut när ett stundtals svårspelat AFC Eskilstuna och målmaskinen Hammarby drabbar samman på Tunavallen. Vårt speltips tas bäst del av här.

Annons:

Hammarby – Falkenberg: 6-2
GIF Sundsvall – Hammarby: 2-3
Hammarby – Elfsborg: 5-2

Mål, ja. Och i mängder. Hammarby har alltså stått för 14 fullträffar på tre matcher, medan sex mål släppts in. Galna siffror, sällan skådade i en annars tät serie som Allsvenskan, där alla kan vinna över alla. Som det brukar heta.

De tre vinsterna har inneburit ett lyft och stärkt position i den allsvenska tabellen. Nu har stockholmarna bara fyra pinnhål upp till topp tre och drömmen om Europa är väckt till liv. Räkna inte bort Hammarby – när de är bra, då är de extremt bra. Som de senaste veckorna.

Nere i botten av tabellen, nu som nästjumbo, parkerar AFC Eskilstuna. De har bättre målskillnad än Falkenberg under dem och sämre än Sundsvall ovanför. De senare nämnda har en match mer spelad och här kan AFC med andra ord få upp huvudet över vattenytan, det röda tabellområdet.

Efter uppehållet har AFC faktiskt steppat upp rejält. De har kryssat två matcher, bland annat mot Djurgården, vunnit över Kalmar FF och förlorade knappt, med 0-1, när IFK Göteborg besöktes på Gamla Ullevi för snart en vecka sedan.

Bra pris på målen

Allt kommer med ett pris och så även Hammarbys superoffensiv de senaste veckorna. Det svajade oerhört bakåt i banan mot Elfsborg senast, men ändå renderade det i en mycket klar trea. Det har släppts in exakt två mål i sex raka matcher och det är, vinsterna de senaste veckorna till trots, knappast ett sundhetstecken.

På Tunavallen har Eskilstuna varit relativt svårspelade och speciellt på sistone. Ett iskallt KFF värjdes undan och DIF, ett i ren kvalitet jämförbart lag med Hammarby, ställdes inför stora problem veckan innan. 1-1 på tavlan då.

När seriens nästjumbo står för motståndet kan vi inte vänta oss annat än fortsatt full fläkt från bortalaget – och då lär AFC Eskilstuna samtidigt få fina möjligheter att ställa om. Där har HIF varit ytterst sårbara.

Det omvända mötet på Tele2 Arena vann Hammarby med 3-1 i en relativt underhållande historia. Nu inför hemmapubliken ska AFC ha ännu mer att säga till om, kunna trycka upp positionerna något och då tror vi bestämt att de får pryda målprotokollet – oavsett om det skulle räcka till poäng eller ej.

Hos Betfair Sportbok får vi hela 1,87 gånger degen för att det ska målas åt båda håll och det blir matchens solklara position samt speltips.

Annons:
  Rygga spelet hos Betfair – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1,87 (Jämför alla odds)
Bolag: Betfair
Spelstopp: 18:00, lördag 27/7
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.