Speltips inför AFC Eskilstuna – Helsingborg 18/5: Ångestmöte

Spelbloggare Publicerat: 17 maj 2019

Nykomlingarna och bottenkonkurrenterna AFC Eskilstuna och Helsingborg möter varandra på Tunavallen i lördagens enda allsvenska match. Fokusområdet på spelfronten är målmarknaden.

Annons:

Premiären lovade mycket. Därefter? Bara nedåt. AFC Eskilstuna har det besvärligt just nu. Förlusterna radas upp på löpande band och med det snåla facit om fem pinnar på nio matcher parkerar de på nästjumboplatsen, på bättre målskillnad än Falkenberg.

Generellt har nykomlingarna haft det brutalt tufft i årets Allsvenskan och återfinns på de nedersta platserna. Nya tider på den svenska toppscenen.

Helsingborg ser, i spelarmaterialet och på pappret, betydligt bättre ut än sina nykomlingskonkurrenter, men de har fått ut försvinnande lite och delvis kan det förklaras i den prekära skadesituationen som stört dem. Alexander Farnerud är en av de som sliter för att bli hel på nytt. Andreas Granqvist, kapten i svenska landslaget, är också out.

Hittills har det räckt till åtta pinnhål för skåningarna och de kommer från två raka förluster; borta mot Kalmar FF samt hemma mot AIK. Det följde upp en mycket fin insats mot Djurgården, där det med en rejäl dos oflyt bara blev ett kryss. Hemma på Olympia har det funnits mycket positivt att hämta. Borta? Fyra matcher och fyra förluster. Veka prestationer.

Tätt matchande

Det täta matchande håller på att ta ut sin rätt för flera lag i serien – något som kan prägla matcherna, prestationerna och intensiteten. Både AFC och Helsingborg har så lite som tre dagars vila sedan deras senaste matcher och det tror vi kommer märkas av tydligt.

AFC Eskilstuna har haft oerhörda problem med chansskapandet på sistone; förlorade med 0-1 när Elfsborg besöktes senast och spelade dessförinnan 0-0 i bottenmötet mot Falkenberg. Tillknäppta historier. Försvarsspelet har det inte funnits alltför mycket att anmärka på.

På pappret är det Helsingborg som har det bättre materialet och som lär försöka greppa taktpinnen, om än med respekt för motståndarna och viss rädsla att förlora matchen. Formen är helt tappad och på resande fot har de inte varit alls lyckosamma, för att uttrycka det milt.

Ett bottenmöte där rädslan att förlora rimligen kan vara större än viljan att vinna, tröttkörda lag såväl fysiskt som psykiskt och sådana som är ur slag. En bottenmatch av typisk karaktär – tillknäppt och målsnålt?

1,68 gånger pengarna för underspelet på 2,5-målslinan är värt en mindre peng, men vid större oddsdropp kan det vara bättre att stå utanför.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – få 1 000 kr välkomstbonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

 

Speltips:

   
Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,68 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson
Spelstopp: 16:00, lördag 18/5
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.
 

Statistik, jämför lagen:

 
 

   

 

Officiella startelvor:

 
 

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.