Speltips inför AFC Eskilstuna – IFK Norrköping 2/6: Blytungt spel

Spelbloggare Publicerat: 1 juni 2019

Helt oävna har Allsvenskans nästjumbo och cupfinalförlorare AFC Eskilstuna inte direkt varit, men har de kraften att stå emot ett IFK Norrköping som känner medvind? Tveksamt.

Annons:

Cupäventyret är det bara att höja på hatten för, AFC Eskilstuna, inte minst med semifinalvinsten över AIK. I finalen blev dock BK Häcken alldeles för svåra att hantera; på Bravida Arena skrevs förlustsiffrorna 0-3 och det var klasskillnad från första till absolut sista minut.

Dessvärre verkar det som att AFC, nykomlingar och med all rätta nederlagstippade, tajmade in toppformen före den allsvenska starten. Efter premiärvinsten har det bara varit nedför – inte en enda fullpottare på tio matcher, allt som allt sex pinnar på 11 matcher och därmed en plats som jumbo.

Ännu större blir pressen i och med bottenkonkurrenten Falkenbergs två senaste kryss, under lördagen kom det hemma mot Kalmar FF, och nu är det verkligen upp till bevis för Nemanja Miljanovic och hans manskap. Å andra sidan – det ska mycket till för att lyckas ställa till det för IFK Norrköping…

Solklar favorit

Så, den sista matchen före uppehållet, tio raka utan vinst och 0-8 i de två senaste matcherna – ena mot Malmö FF och den andra mot BK Häcken. Addera på det att den senare var en cupfinaltorsk och den matchen spelades så sent som under torsdagen. Hur ska AFC Eskilstuna kunna hämta andan på så pass kort tid?

Känslan är att det blir alldeles för svårt. Förutsättningarna är tuffa och flera av AFC-spelarna längtar troligen redan på uppehållet; en chans ladda upp krafterna och försöka komma tillbaka starkare efter lite semester samt återhämtning.

Gällande IFK Norrköping ser det allt bättre ut och vid händelse av en vinst ser det åtminstone inte nattsvart ut in i sommaruppehållet. 2-2 borta mot Hammarby senast imponerade; man höll jämnt strå och var sylvassa i det främre ledet. Dessförinnan värjdes GIF Sundsvall samt Örebro SK undan.

Något som betytt mycket för ”Peking” är Jordan Larssons framfart. Han har nätat i tre raka matcher samt vid sju tillfällen på tio tillställningar. Därutöver har Christoffer Nyman hittat rätt i två raka. Offensiva maskineriet rullar på väl och de två nämnda herrarna kommer ställa till med stora bekymmer för ett svajigt hemmaförsvar.

IFK Norrköping -1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka om de ”bara” vinner med uddamålet – tas utan att blinka till strax under dubbla insatsen. Ett söndagsklipp såhär före sommaruppehållet.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – få 500 kr omsättningsfritt!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: IFK Norrköping -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,96 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 15:00, söndag 2/6
TV:  cmorelivetva logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.