Speltips inför AFC Eskilstuna – Kalmar FF 13/7: Givet 1X2-spel

Simon Pålsson Publicerat: 13 juli 2019

AFC Eskilstuna och Kalmar FF är två kryssbenägna lag och det gör att vi har en given tanke om hur lördagens match i Allsvenskan slutar den 13 juli.

Annons:

Det är ett nytt påfund som de allsvenska schemaläggarna har börjat med och det är någonting som uppenbarligen fortsätter. Även den här lördagen ska det alltså spelas match sent på lördagskvällen, närmare bestämt vid 18:00. Det har tidigare visat sig vara en dum tid för att locka publik, men för den som sitter i tv-soffan är det nog ganska härligt att följa matchen den vägen.

Det är faktiskt lite det vi känner inför lördagens möte mellan AFC Eskilstuna och Kalmar, en match där tre oerhört viktiga poäng står på spel och där ångest kan bli ledordet.

AFC Eskilstuna och Kalmar FF är hur som helst två lag som baserat på säsongsinledningen verkligen behöver höja sig under den senare delen av säsongen. Det har funnits fina tendenser i båda lagens spel, men vägen upp till att hitta det där poänginbringande spelet verkar ändå vara en bit. Det räcker inte att ha en fin shape och i stunder imponera med ett ganska bra spel. Om det inte ger några poäng räcker det tyvärr inte.

Given matchbild

Kalmar FF har under den nya tränaren Magnus Pehrsson hittat en helt annan stabilitet och är numera ett svårslaget lag. Det är inte lätt att göra mål på Kalmar FF, varpå det också blir svårt att vinna matcherna mot smålänningarna. Dessvärre har det tippat över lite väl mycket numera till att det är ett lag helt utan offensiv. Det bottnar väl egentligen i ett par förklaringar, men att spelarmaterialet i offensiven saknas är ett inte vidare kontroversiellt påstående.

AFC Eskilstuna då? Jo, laget såg rätt starka ut i början av säsongen. En stor del av anledningen till det var mittfältaren Adi Nalic. Han är inlånad från Malmö FF och hade en fin formtopp. Nu har han varit skadad i ett par veckor (eller snarare månader) vilket gjorde att AFC Eskilstuna tappat i kraft. Det är dock fortfarande ett svårslaget lag som fick 1-1 mot tabelltvåan Djurgården senast.

Dennis Kozica och mittfältaren Pavle Vagic är på väg in till klubben, men ingen av spelarna är helt spelklara än (fönstret är inte öppet) varpå det är samma lag som gäller här.

Vi har svårt att se varför något av lagen skulle vara favoriter här. Tre poäng hade varit perfekt för båda läger, men det finns inte riktigt kraft att räkna med det.

X (oavgjort) spelas till 3,25 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 500 kronor!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  X (oavgjort)
Odds:  3,25 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  18:00, lördag 13/7
TV:   cmorefotboll logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.