Speltips inför AFC Eskilstuna – Malmö FF 29/9: Given favorit

Simon Pålsson Publicerat: 28 september 2019

Malmö FF har inte råd att tappa poäng i den allsvenska guldstriden och AFC Eskilstuna måste ta poäng i botten.

Annons:

Den allsvenska guldstriden fortsätter i en väldig fart och med omgångar som nu duggar tätt är det inget fel på spänningen. För allsvenska supportrar är det bråda dagar med många matcher – det gäller att planera schemat på ett bra sätt för att inte riskera att missa sitt lag.

För Malmö FF står man nu inför en match med inga eller väldigt få supportrar. Sin vana trogen kommer MFF-supportrar, bland annat genom den officiella supporterföreningen MFF Support, att bojkotta matchen mot AFC Eskilstuna av fotbollsideologiska skäl. Det handlar såklart om det faktum att AFC Eskilstuna direkt och indirekt bryter mot 51-procentsregeln.

Det här ska sägas blir en klar sportslig nackdel för bortalaget, men samtidigt ska det vara så pass stor klasskillnad att MFF ska vinna ändå.

Sedan landslagsuppehållet står laget nu på fyra raka vinster (efter förlusten mot Djurgården ska sägas) och den fina målskillnaden 12-0 i Allsvenskan. Lägg där till en stark insats mot Dynamo Kiev i Europa League och man förstår att MFF har vaknat på rätt sida igen.

Annons:

Adi Nalic i fokus

AFC Eskilstuna har å sin sida det tungt nu och föll med hela 4-0 borta mot IFK Norrköping senast. Det var klasskillnaden i den matchen och det riskerar att bli så även mot Malmö FF. Men faktum är att AFC är i stort behov av att ta trepoängare. Just nu ligger man på nedflyttningsplats och flera av lagen ovan i tabellen har tagit viktiga segrar på sistone. Det börjar bli ont om tid.

En intressant sak med den här matchen är att MFF har två utlånade spelare i AFC Eskilstuna, då i form av stjärnan Adi Nalic och talangen Pavle Vagic. Håll ett extra öga på dessa, för båda spelarna är garanterat ute efter att göra sina röster hörda.

Malmö FF saknar avstängde Sören Rieks i den här matchen och troligen vilas även Anders Christiansen. För på torsdag väntar möte med FC Köpenhamn, en match som kräver alla friska och krya för att MFF ska kunna vinna. Det blir en match som kommer att sticka ut. Det gäller därmed att hålla fokus på rätt saker här.

Inte sällan har MFF svårt att komma upp i nivå i precis den här typen av tillställningar. Vi tror därmed på en krampaktig vinst.

Under 3 mål (asian handicap) spelas till fina 1,81 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 3 mål (asian handicap)
Odds:  1,81 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  17:30, söndag 29/9
TV:   cmorefotboll logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Annons: