Speltips inför AFC Eskilstuna – Örebro SK 12/4: Fredagsunderhållning och spelvärde

Spelbloggare Publicerat: 11 april 2019

Fredagsunderhållningen från Allsvenskan står AFC Eskilstuna och Örebro SK, två minirivaler, för på Tunavallen. Närkingarna har inlett säsongen med två plattmatcher. Hämtar andan nu, månne?

Annons:

Det var en betongstark defensiv som förde AFC Eskilstuna upp från Superettan – blott 16 insläppta mål på 30 matcher! – men det är tvärtemot offensiven som utmärkt dem väl uppe i finrummet och upptakten av spelåret. Full fart framåt, med blandad kompott som utfall.

Premiären, som spelades på Tunavallen, renderade i en 3-1-vinst över IFK Göteborg – en smakstart på livet som nykomlingar, återigen. Nu senast blev det dock en snabbreaktion; redan efter 40 minuter var man i tremålsuppförsbacke borta mot Sirius och förlustsiffrorna skrevs slutligen 2-3.

Gästande Örebro SK kipar redan nu efter luften, som det enda lag i serien som ännu har en nolla i poängkolumnen – och det efter två stora plattmatcher. Falkenberg, en annan nykomling, var ett nummer för stora i premiären och i veckans hemmamöte mot Djurgården blev man från första till sista minut helt utspelade; 0-3 i baken.

Axel Kjäll, tränare för ÖSK, har därför mycket att arbeta med, justera och bevisa framöver. En spelare som hoppas få fart på är inlånade Carlos Strandberg, som inte fick mycket alls att jobba med mot DIF. Att det är en klasspelare råder emellertid inga tveksamheter om, även det kan vara en bit till toppformen.

Spräcker nollan, i dubbel bemärkelse

Är det inte på tiden att Örebro spräcker deras nolla, såväl på mål- som poängfronten? Det är den bestämda känslan vi får och ser alltså deras chanser i matchen som betydande.

Visst, ÖSK-truppen har sina brister, men de borde utifrån spelarmaterialets kvalitéer landa åtminstone en bit ovanför den absoluta botten i serien. Carlos Strandberg kommer lämna avtryck offensivt och spelare som även Nordin Gerzic och Johan Mårtensson på mittfältet har stora kvalitéer.

Passningsskickligheten och bolltryggheten är två delar i spelet som förenar AFC Eskilstuna och Örebro SK, men på den fronten samt över 30 omgångar borde de senare nämnda trots allt vara de som lyckats bäst. Något bättre material.

Det faktum att matchen spelas på konstgräs är dessutom en faktor som minskar betydelsen av hemma-/bortaplansfaktorn. Gynnsamt för båda parter.

AFC hade enorma bekymmer med Sirius senast och visade vid upprepande tillfällen upp de svaga punkterna, som det finns en herrans massa av, i det defensiva och strukturen som helhet. Blir sårade även här?

Vårt speltips inför matchen blir Örebro SK +0,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid oavgjort – till 1,93x hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 500 kr omsättningsfritt i bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Örebro SK +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,93 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 19:00, fredag 12/4
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.