Speltips inför AIK – Djurgården 1/9: Tvillingderby och seriefinal – säsongens match!

Spelbloggare Publicerat: 31 augusti 2019

När var ett Stockholmsderby såhär hett senast? Seriefinal vankas på ett fullproppat Friends Arena. Lyckas AIK knappa in eller rycker Djurgården ifrån? Vårt speltips inför årets allsvenska match betalar över trippla insatsen. Missa inte det!

Annons:
KAMPANJ: 450 kronor riskfritt & omsättningsfritt på matchen. Regler & villkor gäller.

Annons:

1. Djurgården, 21: 47p, +25 mål
2. AIK, 21: 43p, +16 mål
3. Hammarby, 21: 41p, +21 mål
4. Malmö FF, 21: 41p, +21 mål
5. BK Häcken, 21: 40p, +16 mål

Stockholmsfotbollen blommar onekligen och de tre klubbarna från huvudstaden hittas också i topp. Den stora fördelen är det serieledande Djurgården som har, inte minst efter den fantastiska insatsen och bortavinsten över MFF förra veckan.

Här kan Blåränderna antingen rycka eller AIK knappa in. Skillnaden skulle lika väl kunna vara sju som en poäng dem emellan när dessa 90 minuter är summerade. Vilken match, va? Allsvenskans anno 2019 i särklass hetaste. Spänn fast säkerhetsbältet!

Galna facit: sex raka vunna och hållna nollor

Stärkta av hemmaplansfördelen är AIK presenterade som knappa, knappa favoriter. Nästintill helt öppet.

Samtidigt finns det flera faktorer som talar för DIF. De är seriens just nu bästa lag. Vunnit sex raka allsvenska matcher samt hållit nollan i alla dessa och inte förlorat på 13, varav enbart två slutat oavgjort. De reste ner till Swedbank Stadion och vann den dåvarande seriefinalen över MFF med ett mål mot noll. Försvarsspelet är närmast prickfritt, match efter match.

Vad ska då stoppa Djurgården? Kanske är det derbyspöket? Det är omöjligt att bortse från, så länge som de haft problem i 08-derbyna generellt och tvillingderbyna mot AIK specifikt. Årets två enda förluster har kommit i just… derbyn.

Andra stora minus för DIF är att Elliot Käck står som avstängd, Aslak Witry är småskadad och säker samt att nyckelspelaren Jesper Karlström varit sjuk under veckan. Tre av de spelare som varit bäst under året.

AIK kommer hit med dunkel form och åkte på kalldusch efter kalldusch i Europa League-playoffreturen mot Celtic. Torsdagens match på Friends Arena slutade 1-4 och över 180 minuter blev det tennissiffror, 1-6. Fysiska formen till följd av det täta matchandet är tveksam.

Innan dess kom AIK från en bortavinst med 3-1 över Östersund, där de två sista målen kom under slutminuterna. Kniven mot strupen. Det följde upp en hemmatorsk mot Kalmar FF. Solnaiterna är allt annat än heta inför detta derby.

Annons:

Delad pott till övre trippla insatsen

Det finns otroligt många faktorer att väga mot varandra inför en match som denna, en seriefinal och ett tvillingderby. Årets match i Allsvenskan. Allt på spel.

Pressen är onekligen på AIK, som har fyra pinnar att hämta in. En förlust vore helt förödande – då är SM-guldet bara att räkna bort, visst? – och ett kryss innebär fortsatt klar fördel för Djurgården.

Formen talar starkt för bortalaget, derbyspöket och i viss mån truppsituationen emot. AIK har hemmaplan och är erkänt starka i derbymatcher. Det mentala kan spela in. Svårbedömt, för att uttrycka det milt.

Känslan är dock att en mycket tät match väntar, precis som oddsen antyder; spel- som resultatmässigt.

AIK måste vara den pushande parten i jakten på segern, men att få hål på Djurgården och Tommy Vaiho verkar vara nära på en omöjlighet nu. De stängde ner Malmö FF och har hållit nollan i sex raka. Framåt i matchen, närmare slutet och det står oavgjort på tavlan – backar hemåt och bevakar?

Delad pott, det raka krysset, till över trippla insatsen är en trevlig investering inför söndagens höjdarderby.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Oavgjort, rakt kryss
Odds: 3,10 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson
Spelstopp: 15:00, lördag 1/9
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.