Speltips inför AIK – Elfsborg 13/7: Ångestmatch på Friends Arena

Spelbloggare Publicerat: 13 juli 2019

Efter praktfiaskot i veckans Champions League-kval hoppas AIK lyckas kraftsamla inför lördagens batalj mot Elfsborg på Friends Arena. Matchens bästa speltips tas del av hos oss på Spelbloggare.

Annons:

Vad var det som hände bort i Armenien? En straff i baken efter tre minuter, ett rött kort på Robert Lundström efter 13 och en 1-2-förlust mot Ararat-Armenia. Det finns mycket som oroar i AIK, inför framtiden som helhet och även returen mot desamma i Champions League-kvalets första runda.

Betydelsefulla pinnar står även på spel i Allsvenskan och trots att spelet varit lite sisådär – för att uttrycka det schysst – är solnaiterna kvar i toppen av tabellen. Titelstrid? Inte omöjligt, men svårt. För närvarande står de parkerade som trea och för exakt en vecka sedan plockades en 1-0-vinst när Kalmar FF besöktes på Guldfågeln Arena.

Mycket att hurra över finns det inte i Elfsborg för den delen heller. De hittas precis i mitten av tabellen, förvisso rätt väntat, spelet hackar och fem vinstfria matcher efter varandra är uppradade; tre kryss och två förluster. Sist blev det, med nöd och näppe, ett kryss hemma mot Helsingborg. Kvitteringsbaljan kom i den 87:e minuten. Borde kanske ha blivit en torsk där.

Impotent offensiv

Räkna inte med en fotbollsfest på Friends Arena. Det mesta talar emot det och i den profetian, en målsnål historia, skickas pengarna in på. Normalt skulle kanske ett rakt spel på AIK sitta på sin plats till dessa siffror, men med hänsyn till CL-kvalet samt det täta spelschemat håller vi oss till det förstnämnda.

AIK har det förbannat svårt att etablera tryck mot sina motståndare; att överhuvudtaget få till ett spel värt namnet. Extra påtagligt var det mot Ararat i veckan. Under all möjlig kritik.

Offensivt får man inte till det alls, medan försvarsspelet över det stora hela varit hyfsat. Elfsborg lyckas inte heller framåt i banan och av de fem vinstfria matcherna som radats upp har fyra klivit under 2,5-målslinan. Nu saknar boråsarna de främsta offensiva pjäserna i Pawel Cibicki samt Jonathan Levi. Vem ska poängen komma ifrån?

Hos AIK saknas Karol Mets medan Sebastian Larsson samt Per Karlsson är tveksamma kort. Defensivt tror vi ändå att de klarar av att hålla ihop det. Den offensiva problematiken står däremot kvar. I Allsvenskan har sex raka matcher klivit under den klassiska 2,5-målslinan. Addera på detta det täta spelschemat och fokus på CL-returen härnäst.

Nästintill allt pekar på en tajt historia på Friends Arena och vi spelar sålunda under 2,5 mål till oddset 1,61 hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,61 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp: 16:00, lördag 13/7
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.