Speltips inför AIK – Falkenberg 20/5: Drömodds!

Spelbloggare Publicerat: 20 maj 2019

Botten mot toppen. Formstarkt mot formsvagt. Och på det nästan löjligt överdrivna favoritodds. Det råder inte minsta tvekan om att polletterna ska skickas in på AIK inför måndagens hemmamatch mot tabelljumbon Falkenberg.

Annons:

De regerande mästarna, AI,  har fått upp ångan, men efter toppkonkurrenternas starka prestationer under helgen är pressen stor på solnaiterna när det vankas match mot den allsvenska tabelljumbon på Friends Arena.

Nio matcher och fem pinnar talar förstås sitt klara språk; Falkenberg kommer få kämpa med näbbar och klor för att ha minsta chans på att överleva i Allsvenskan. Vad som däremot ska nämnas att de i flera av matcherna spelat förhållandevis bra fotboll och varit förtjänta av mer.

Det stora bekymret? De individuella misstagen; bolltapp och rent slarv i försvarsspelet. När Djurgården stod för motståndet på Falcon Alkoholfri Arena förra veckan skänktes mer eller mindre två mål helt bort i den klara 0-3-förlusten. Årets enda fullpottare kom dessutom i premiären. Med andra ord har åtta matcher spelats sedan dess. Kris, absolut.

AIK fick varken till det i Svenska Cupen eller under upptakten av Allsvenskan – för att nu ha fått upp farten; vunnit tre matcher efter varandra och de två senare av dessa på resande fot; 2-0 i derbyt mot DIF och senast 3-1 över Helsingborg. Gedigna insatser och framåt i banan har Tarik Elyounoussi varit fullständigt briljant.

Chinedu Obasi, Kolbeinn Sigthorsson, Robert Lundström och Joel Ekstrand är indisponibla för AIK medan Rasmus Lindqvist står kvar som ett frågetecken. Gästerna har Hampus Svensson och Mahmut Özen, men framförallt Tibor Joza samt John Chibuike out.

Vinner bekvämt

Vad är det för drömodds som presenteras av spelbolagen? Här tvekar vi inte en sekund: pengarna ska kastas in på AIK. Omedelbart.

Delvis de individuella misstagen och delvis ineffektiviteten sätter stopp för Falkenberg. Det håller, precis som tränaren Hans Eklund understrukit, inte på den här nivån och senast hemma mot DIF betydde det 0-3 i baken. Försvinnande lite som är positivt för närvarande.

Annat är det med AIK, som är den flera klasser bättre parten – på varenda position. De har skramlat ihop tre raka fullpottare, de två senaste med större siffror samt på bortaplan. Dessutom mot klart tuffare motstånd, på pappret, än vad FFF är.

Det som kan avskräcka ett minusspel på AIK är deras förmåga att de ofta vinner med uddamålen; får in matchens första balja och spelar sedermera med stabilitet av resterande tid. Men här och nu, i rådande form och mot en tunn motståndare, ska väl siffrorna kunna skjuta i höjden?

AIK -1,25 mål (asian handicap) – halva insatsen tillbaka om de vinner med uddamålet – tas till strax över dubbla insatsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 500 kr omsättningsfritt!
Regler & villkor gäller.

Annons:

 

Speltips:

   
Speltips: AIK -1,25 mål (asian handicap)
Odds: 2,01 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 19:00, måndag 20/5
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

 
 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.