Speltips inför AIK – Hammarby 2/6: ”Spelbolagen fel ute”

Spelbloggare Publicerat: 1 juni 2019

Valet av speltips kunde knappast ha varit enklare än det är inför söndagens allsvenska Stockholmsderby mellan AIK och Hammarby. Ryggar ni?

Annons:

Ett skållhett 08-derby. Ett möte för toppstriden. Precis före sommaruppehållet. Gäller att avsluta i stil. Avsparken tas 15:00 och matchen visas på C More Fotboll samt C More Play.

Såväl AIK som Hammarby finns med uppe i toppracet, vilket fortfarande inkluderar en handfull klubbar, och det här kan bli en indikator på vartåt det barkar framöver – om de tar täten eller får arbeta ur uppförsbacke när höstsäsongen tar vid.

Eftersom Malmö FF fått upp farten är det av ännu större betydelse att det facto haka på, att samla ihop pinnarna. En vinst för AIK:s del skulle innebära att de landar tre poäng bakom desamma och en dito för Hammarby fem.

AIK kom inte till sin rätta under den allsvenska serieupptakten, men har trappat upp och hade innan det bittra tappet via 1-1 mot GIF Sundsvall vunnit fyra matcher efter varandra. Är det mästartakter som solnaiterna visar upp även nu? Stundtals, absolut.

Att Tarik Elyounoussi levererar mål så pass frekvent underlättar förstås för AIK. Han har nu hittat nätet i fem raka matcher; vid åtta tillfällen på dessa. Seriens i särklass bästa spelare just nu.

Hammarby spelar fortsatt bra fotboll – trots de två senaste tappen; 0-0 borta mot Blåvitt och 2-2 hemma mot IFK Norrköping. Offensiven är allt som oftast sylvass. Där har AIK någonting att se upp med.

Låg mållina

Det blir nästintill alltid underhållande när Hammarby är ena halvan av en fotbollsmatch. De har en offensiv som sätter skräck i vilket allsvenskt motståndarförsvar som helst, ibland på bekostnad av försvarsspelet.

Enbart en av Bajens 11 seriematcher har innehållit färre än två mål. Snittet högst av alla lag – ~3,1 per match.

Och nu är det ett svårt försvarsskadeskjutet HIF som tar plats på Friends Arena. Kossonou Odilon är avstängd, Mats Solheim och David Fällman missar båda mest sannolikt matchen. Mads Fenger är tveksam och oavsett vad ur matchform. Mardrömsscenario.

AIK:s succérecept i fjol var den löjligt stabila organisationen i laget; ett försvarsspel som få lyckades bryta upp. Liknande tendenser, om att det skulle kunna se likadant ut, har synts till i ett par matcher – men det är långtifrån lika stabilt. Sex raka matcher har innehållit minst två mål och fyra av dem minst tre. Offensiven har fått en rejäl skjuts av Tarik Elyounoussis galna framfart.

Spelbolagen känns helt fel ute när de presenterar 1,71 gånger pengarna för överspelet på 2,0-målslinan (asian handicap). Det innebär att insatsen återfås vid exakt två mål.

Annons:
  Rygga spelet hos Paf – få 100 kr omsättningsfritt i bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,71 (Jämför alla odds)
Bolag: Paf
Spelstopp: 15:00, söndag 2/6
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.