Speltips inför AIK – Helsingborg 20/7: Korthuset faller samman

Spelbloggare Publicerat: 20 juli 2019

Henrik Larssons tränarcomeback för Helsingborg har varit en succé hittills, åtminstone sett till resultaten, men när AIK ska besökas på Friends Arena blir det troligen att resa hem med svansen mellan benen.

Annons:

Comebacken till Helsingborg, som lämnades under kontroversiella former i samband med att klubben skickades ner i Superettan 2016, var en bomb som skakade hela fotbolls-Sverige – men hittills finns det inte mycket att anmärka på.

Kontraktet ska räddas och då krävs resultat. Precis det har HIF lyckats mäkta med efter sommaruppehållet; bortavinst över Örebro SK, kryss när Elfsborg besöktes och en 1-0-trea mot Sirius på Olympia tidigare under veckan. Sju av nio möjliga poäng och med ett skutt uppåt i tabellen, bort från bottentrion.

Positiva direkteffekter av tränarbyten tillhör inte ovanligheterna, med den nytändning som det brukar innebära, och frågan är om skåningarna kan vidarehålla samma standard framöver? Av matchen mot Sirius senast att döma, är det ytterst tveksamt. Närmast ett under att det landade i en trea där och då. Gott om flyt.

Dagens värdskap på Nationalarenan i Solna, Friends Arena, står mästarna AIK för och solnaiterna tycks ha fått upp farten; intensifierat jakten på serieledande Malmö FF, som det nu skiljer fyra poäng upp till. I omstarten kryssade de mot desamma, för att i Allsvenskan också vinna över Kalmar FF och Elfsborg.

Lite trubbel hade solnaiterna emellertid med armeniska Ararat i Champions League-kvalet. Bortamötet förlorades med 1-2, för att i veckan vinna med 3-1 hemma. Matchvinnare blev Henok Goitom med två mål och så sent som veckan innan hade hans första allsvenska mål i år kommit, när Elfsborg krossades med 3-0. Hittat formen nu?

Formen funnen

Henok Goitom tillbaka i form. Flera bra prestationer från laget, även om den i CL-kvalet ska tas med en nypa salt; undermåligt motstånd. Total dominans var det däremot när IFE krossades inför en lyrisk hemmapublik. I sin andra allsvenska match från start smällde islänningen Kolbeinn Sigthorsson in två mål samt levererade utöver det en assistpass. Får chansen här?

AIK har hur som helst fått känn på Malmö FF och stärkt sin position i toppskiktet av Allsvenskan. Att nu, i rådande form och den fortsatt pressade situationen, tappa mot Helsingborg känns mindre sannolikt.

All heder till Henrik Larsson och de resultat han fört sitt HIF till i de tre matcherna efter uppehållet, men som det såg ut spelmässigt senast mot Sirius är känslan att korthuset snabbt kan falla ihop.

En 1-0-vinst må det ha blivit, men det trots att Sirius var den klart bättre parten i matchen. Med normal utdelning hade det absolut inte blivit tre, troligtvis inte ens en, poäng. Debutanten Ian Pettersson, 16 år, fick ersätta skadade Kalle Joelsson i målet och storspelade. Till följd av skadan har dock klubben med snabba puckar plockat in den före detta Manchester United-målvakten Anders Lindegaard.

Det raka spelet på AIK finns att syna till 1,67 gånger pengarna hos Coolbet. Helt klart spelvärt.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: AIK vinner, rak etta
Odds: 1,67 (Jämför alla odds)
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 16:00, lördag 20/7
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.