Speltips inför AIK – IFK Göteborg 25/9: Klassiker- och toppmöte

Spelbloggare Publicerat: 24 september 2019

En allsvensk klassiker och ett toppmöte. AIK mot IFK Göteborg är en av onsdagens stora höjdpunkter och Spelbloggare.se har hittat ett speltips värt att kasta in ett par polletter från Friends Arena i Solna.

Annons:

En derbyförlust, fullt rättvisande sådan, mot Hammarby senare och AIK spelar med kniven mot strupen när de tar emot Blåvitt mitt i veckan. Ingenting annat än en fullpottare från matchen är acceptabelt, nu när serieledande Djurgården skuttat ifrån i toppen av tabellen.

Gästerna har för deras del också mycket, mycket att spela för. De har varit ett av årets stora utropstecken i Allsvenskan och finns med i det skållheta racet om platserna ut i Europa. Tufft kommer det bli, uppförsbacken är förhållandevis brant och de flesta av konkurrenterna på den övre tabellhalvan har spetsigare spelarmaterial – på pappret. Men hoppet lever i allra högsta grad.

Med andra ord är det långtifrån bara heder och ära på spel i afton, såhär mellan två stora rivaler samt allsvenska storklubbar. Det finns potential för en match utöver det ordinarie, serielunken. Publikfest väntar och matchen är av enormt intresse även för rivalterande supportrar.

AIK nådde inte upp i nivå när de häromdagen derbyspelade mot HIF och föll med 1-2 på Tele2 Arena. Men är verkligen formen i fara? Dessförinnan hade de stått för två kalasinsatser; vunnit med uddamålen över Djurgården samt BK Häcken. Blir att ladda om kvickt.

Och Blåvitt? De fortsätter, överraskande nog, haka på i det övre skiktet av Allsvenskan. Resultaten tickar in och snabbt efter den förnedrande förlusten mot Hammarby, med tennissiffrorna 2-6, studsade de tillbaka och värjde undan Sirius (2-1) under lördagen.

Annons:

Givet överspel

På spelfronten är det målen som hamnar i fokus och tanken är att det kan bli en del av den varan, och det trots AIK:s offensiva avbräck inför matchen – Kolbeinn Sigthorsson avstängd och Chinedu Obasi troligtvis out med en skada. Däremot återfås Tarik Elyounoussi. Stort plus. Kanske deras viktigaste pjäs.

Ett par avbräck till trots ska det extremt mycket till för AIK att lämna en hemmamatch mållösa. Nu möter de ett Blåvitt som brukar vilja bjuda upp till dans, som inte brukar backa hemåt i banan utan försöker spela deras spel – på gott och ont.

Defensivt har IFK sett sårbara ut på sistone. Sex insläppta mot Bajen och ett mot Sirius. Framåt är emellertid leveransen stor. Hela anfallstrion bestående av Robin Söder, Lasse Vibe samt Giorgi Kharaishvili är i målform.

AIK:s försvarsspel är i deras tur inte överhuvudtaget igenkännbart, om vi bortser från i DIF-derbyt. Mål har släppts in i tio av de 11 senaste matcherna. Enbart en av de 17 senaste matcherna har innehållit färre än två mål. Merparten minst tre.

Coolbet presenterar 1,65 gånger pengarna för överspelet på 2,0-målslinan (asian handicap) – insatsen tillbaka vid exakt två fullträffar – och det är ett givet investeringsobjekt inför matchen. För den som vill skruva upp oddset liksom svårighetsgraden kan andra mållinor lika väl testas på.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,65 (Jämför alla odds)
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, onsdag 25/9
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

VOfficiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Annons: