Speltips inför AIK – IFK Norrköping 25/6: Tidig allsvensk omstart

Simon Pålsson Publicerat: 25 juni 2019

AIK är favoriter, men IFK Norrköping har goda chanser att skrälla i det första allsvenska mötet efter sommaruppehållet den 25 juni.

Annons:

Efter ett par veckors olidligt uppehåll är den allsvenska fotbollen tillbaka lite tidigare än vad vi hade räknat med. För ordinarie schema drar faktiskt igång först till helgen, men när det kommer till mötet mellan AIK och IFK Norrköping har det tidigarelagts på grund av Europaspel senare under sommaren.

Det är också ett möte som kittlar av fler anledningar än att det är den allsvenska återpremiären. Det här är ett möte som förra året var guldmötet, mellan ettan och tvåan i tabellen, och där båda matcherna bjöd på otrolig underhållning. Den här gången är det lite svårare att veta precis var lagen står.

AIK hade en direkt svag säsongsinledning, men har reparerat skadan med ett par starka insatser på slutet och därigenom tagit sig upp till andraplatsen. Med en match mindre spelad är avståndet upp till Malmö FF hela sex poäng, varpå laget behöver skramla till en vinst här för att inte tappa för mycket mark. På söndag väntar nämligen MFF hemma på Friends Arena också.

IFK Norrköping å sin sida öppnade svagt, men såg också lite bättre ut. Avståndet upp till toppen är dock större för deras del och för att inte tappa mark krävs en bra inledning på höstsäsongen. Att vinna borta mot Gnaget vore ett steg i precis rätt riktning.

Ett par intressanta spelarförändringar

Att det har varit sommar innebär också att det har kunnat hända en del i de allsvenska trupperna. Så här långt har så inte riktigt varit fallet, utan de allra flesta spelarna är kvar och förstärkningarna har ännu inte anlänt. Det svenska transferfönstret för värvningar är som bekant inte öppnat än.

Men AIK har tappat sin startspelare Daniel Sundgren, som flyttade söderut till grekiska Aris. Där kommer han troligen ha ett behagligt liv, men han lämnar ett hål bakom sig i AIK. Det saknas i nuläget riktigt naturliga ersättare som kan gå in och göra samma jobb som Daniel Sundgren. Det kommer förmodligen bli tydligt så här precis i början av tiden utan honom.

IFK Norrköping har kvar sitt lag, men här återstår att se om spelare som Simon Thern kan få ännu större utväxling på sin potential. Efter skador och dålig form under våren behöver mittfältaren nu dominera om Peking ska kunna lyfta i tabellen.

Här ser vi hur som helst framför oss ett öppet möte.

Båda lagen göra mål spelas till fina 2,00 gånger insatsen hos Betfair.

Annons:
  Rygga spelet hos Betfair – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  2,00 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betfair
Spelstopp:  19:00, tisdag 25/6
TV:   cmorefotboll logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.