Speltips inför AIK – Kalmar 18/8: Jakten på SM-guldet fortsätter

Spelbloggare Publicerat: 17 augusti 2019

Det täta matchandet kan absolut spela ut sin rätt i viss mån, men formstarka AIK borde oavsett vad städa av tredjejumbon och nedflyttningshotade Kalmar FF på Friends Arena.

Annons:

Utan att glänsa avancerade AIK förbi moldaviska Sheriff i Europa League-kvalet, till playoff. Detta efter 2-1-vinsten borta och veckans 1-1-kryss hemma. Nu väntar den skotska storklubben Celtic i avgörandet. Nu handlar det om att klara av att hålla två bollar i luften för solnaiterna.

Att nå ett Europa League-gruppspel är förstås en dröm för AIK och den ekonomiska aspekten spelar även den en central roll. Samtidigt är klubben mitt uppe i striden om Lennart Johansson pokal, som man förra året vann, och hittas nu som allsvensk tabelltvåa – pinnen bakom rivalen Djurgården och två poäng före Malmö FF.

Och i seriespel kommer solnaiterna hit med fem raka vunna, senast med fyra mål mot två när AFC Eskilstuna besöktes. Hjälterollen axlades av Nabil Bahoui, som stod för sin comeback i AIK-tröjan där och då, med två fullträffar och han fick även hoppa in mot Sheriff och måla redan efter en och en halv minuts spel. Allt som allt: 78 minuters spel och tre mål. Galet!

KFF lämnar Stockholm lottlösa

Medan Solnaklubben slåss om SM-guldtiteln och kan vara 180 minuter borta från Europa League, är verkligheten en helt annan i Kalmar FF. Smålänningarna, under svårt ifrågasatte Magnus Pehrsson, slåss med näbbar och klor för att stanna kvar i det svenska finrummet, Allsvenskan.

Viss positiv reaktion har Kalmar fått under augusti månad, hemmakryss mot såväl Hammarby som Örebro SK. Stundtals har spelet varit rätt bra, inte minst mot stockholmarna, men de har ändå kommit undan med stort flyt i dessa matcher – fick vid 0-2 en gratisstraff mot Hammarby och ÖSK missade i deras tur en straffspark senast.

Innan de här dubbla kryssen, då hade fem raka förluster radats upp. Sist som segerns sötma fick smakas på var i mitten av maj månad och därefter har 11 allsvenska matcher spelats. Katastrofform.

Positivt är att Viktor Elm kommit tillbaka från ett kortare skadeuppehåll. Gällande hans broder, Rasmus Elm, är det däremot alltjämt tveksamt. En spelare som verkligen kommer behövas i jakten på nytt kontrakt.

AIK:s täta matchande talar förstås emot dem, men annars pekar i princip allt på att de tre pinnarna stannar i Solna. Fem raka allsvenska vinster kan stoltseras med, varav ena med 1-0 borta mot just KFF. Att tappa poäng i den här kritiska situationen kan komma att bli helt förödande, så tätt som det är i toppstriden.

Offensivt har AIK fått fart på grejerna och här kan eventuellt Nabil Bahoui kliva in från start. Extremt fin form på honom. Gubben i lådan på nytt, liksom i hans två comebackmatcher?

Den raka ettan köps till fullt acceptabla 1,58 gånger pengarna hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: AIK vinner, rak ett
Odds: 1,58 (Jämför alla odds)
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 15:00, söndag 18/8
TV:  cmorefotboll logo cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.