Speltips inför AIK – Malmö FF 30/6: Toppmöte i Allsvenskan

Simon Pålsson Publicerat: 29 juni 2019

Det blir ett målspel i lördagens allsvenska toppmöte mellan AIK och Malmö FF söndagen den 30 juni. Nu smäller det på allvar igen.

Annons:

På söndagen spelas det äntligen ett riktigt toppmöte i den allsvenska fotbollen igen. En del menar rent av på att det här kan avgöra hela serien när Malmö FF gästar AIK. Det skiljer sex poäng mellan lagen inför matchen och i händelse av en skånsk seger är avståndet ner till fjolårets vinnare alltså hela nio poäng med nästan halva säsongen spelad. Går det ens att rädda?

AIK startade om den allsvenska fotbollen redan i och med tisdagens möte med IFK Norrköping på hemmaplan. På Friends Arena hade hemmalaget enorma problem att få igång spelet och föll med 2-0 mot ett disciplinerat, bra och mycket effektivt IFK Norrköping. Spelmässigt var insatsen inte så under isen som efterhandsrapporterna lät höra, men att förlora med 0-2 på hemmaplan är aldrig bra.

Malmö FF å sin sida har laddat med ett par träningsmatcher med blandade resultat. Här är det verkligen läge att försöka döda säsongen redan nu, då det ger ett bra avstånd ner till jagande lag inför Europa Leauge-kvalet i juli månad. Efter förra säsongens uppmärksammade möte borta mot AIK – när Sebastian Larsson firade vilt framför den skånska bänken trots att han bara pillat in ett kvitteringsmål – lär MFF också vara supertaggade.

Målspel i toppmötet

AIK hade en tung kväll mot IFK Norrköping i tisdags. Då blev AIK av med två spelare på grund av avstängning. Anton Salétros fick sitt tredje gula kort för säsongen och kan därför inte spela. Panajotis Dimitriadis fick ett rött kort och kan därför inte heller spela. I övrigt finns det skadeproblem på bland annat anfallaren Kolbeinn Sigthorsson. Det är såklart inte optimalt, även fall han inte spelat någonting (på allvar) än.

Malmö FF har klara problem med skador inför den här matchen, men det är såklart en stor fördel att MFF har en otroligt bredd vad gäller spelarmaterialet. Jo Inge Berget, Rasmus Bengtsson, Fouad Bachirou och Lasse Nielsen ser ut att missa mötet med AIK. Det är såklart väldigt tunga tapp. Å andra sidan är det ett gäng spelare som MFF visat att man kan klara sig utan. Jonas Knudsen, nyförvärvet i sommar, är inte spelklar på grund av att det svenska transferfönstret inte öppnat än.

Det här är ett så viktigt möte för båda lagen och vi kan inte tänka oss att något av lagen tänker skänka någonting till motståndet. Därför blir det målsnålt.

Under 2,25 mål (asian handicap) spelas till 1,68 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 2,25 mål (asian handicap)
Odds:   1,68 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  15:00, söndag 30/6
TV:   cmorefotboll logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.