Speltips inför AIK – Örebro 5/10: Över dubbla insatsen

Spelbloggare Publicerat: 5 oktober 2019

Det är sista chansen för AIK när de tar emot Örebro SK på Friends Arena – att vinna eller försvinna från guldstriden. Ute efter matchens bästa speltips? Se hit!

Annons:

Full pott är det enda som räknas för AIK under den allsvenska avslutningen, med fyra matcher som återstår, om de överhuvudtaget ska ha en möjlighet på att försvara deras mästartitel. Och det är allt annat än säkert att det skulle räcka alldeles oavsett.

Låt oss ta en titt på tabellen:
1. Djurgården, 26: 59p, +31 mål
2. Malmö FF, 26: 56p, +34 mål
3. Hammarby, 26: 53p, +30 mål
4. AIK, 26: 53p, +18 mål

Gäller under de avslutande matcherna är i första hand att säkra en topp tre-plats och därmed bli klara för Europaäventyr även nästa år. Där ser chanserna klart bättre ut, fjärdeplatsen till trots. Spelschemat är mer lättsamt än toppkonkurrenternas; Örebro SK, Falkenberg, Malmö FF och GIF Sundsvall. På pappret bör det åtminstone bli nio pinnar där.

Örebro kommer nyligen från en annan match i Stockholm; Hammarby borta och där summerades siffrorna i en förnedrande 1-5-förlust, fastän de stod upp väl under matchens första halva. Var också de som spräckte nollan.

Mot toppen räcker ÖSK sällan till, men de har åtminstone tagit ett tydligt avstamp från bottenträsket under sommaren samt hösten. Nu spelar de för att bli en del av den övre halvan – åttondeplacerade Elfsborg är pinnen ovanför – och således få en extra hemmamatch i kommande Svenska Cupen-upplaga.

Annons:

AIK med hack i maskineriet

Örebro spelar en relativt optimistisk form av fotboll, där de föredrar att trilla boll och mer än gärna trycker på framåt i de offensiva momenten. Det kommer förstås med ett pris, som när de föll med 1-5 mot Hammarby senast eller i 0-3-förlusten borta mot IFK Norrköping häromveckan.

Men AIK är en annan historia. De har på senare tid haft svårt att överhuvudtaget etablera tryck i matcher som, på pappret, bör domineras. Offensiven är avtrubbad och defensiven inte i närheten av lika bra som den varit. Men mestadels tajta tillställningar blir det när de utgör ena halvan av en match.

För exempel: 1-1 senast mot Elfsborg på Borås Arena och dessförinnan en knapp liksom mindre välförtjänt 1-0-trea över IFK Göteborg. Bli inte förvånade om ÖSK övertar taktpinnen under perioder, mot ett mindre vasst AIK.

Över 90 minuter gäller dock solnaiterna som storfavoriter och ska ha stora möjligheter till en fullpottare. Att siffrorna skulle skjuta i höjden har vi svårare att se.

Målsnålt? Under 2,5 mål tas till över dubbla insatsen hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2,03 (Jämför alla odds)
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 16:00, lördag 5/10
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Annons: